För åttonde dagen i rad fortsätter protester mot regeringen att äga rum i Bangkok

FOTO: Matichon Online

Bangkok -

Prodemokratiska demonstranter samlades i eftermiddags, den 22 augusti, för en demonstration ledd av gruppen "Thalu Fah" och anti-regeringsaktiviteter från Kok Woa Intersection till demokratimonumentet i Bangkok. Detta var åttonde dagen i rad av protester i huvudstaden.

Gruppen ställde upp vid Kok Wua-korsningen runt 3:00. innan de marscherade 400 meter till Ratchadamnoen Avenue, där de skulle arrangera en prodemokratisk "Sports Day"-protest och symboliska aktiviteter för att uppmana premiärministerns avgång som ett svar på hans, enligt demonstranterna, misslyckande när det gäller Covid-19-situationen ledning i Thailand.

Före den planerade protesttiden installerades tunga rader av lastcontainrar vid Phan Phiphop Lila Bridge-korsningen, som leder till Grand Palace. Vägar längs Ratchadamnoen Nok stängdes av och polisstyrkor sågs stationerade i området.

Bild
FOTO: iLaw

Tidigare regeringsanhängare som blev prodemokratiaktivisten Tanat "Looknut" Thanakitamnuay var också närvarande vid dagens protestplats efter att vara kritiskt skadad i sitt högra öga från vad han sa var en tårgasbehållare under ett polistillslag förra veckan. Trots att han permanent förlorat synen sa han till reportrar att han skulle fortsätta att delta i protesten och stödja de demokratiska ideologierna till slutet.

På platsen arrangerades många sporter och traditionella tävlingar som dragkamp, ​​fotboll, ögonbindel-pot-slagning etc. med hånbilder på premiärministern och andra medlemmar av regeringen. Spelen och sammankomsten avbröts runt 7:26. efter att fyrverkerier tändes över himlen bakom demokratimonumentet. Protesten var fredlig, trots att Bangkokpolisen enligt Bangkok var emot det nuvarande nöddekretet och order om smittsamma sjukdomar som förbjuder sammankomster av fler än fem personer i Bangkok på grund av Covid-19. TPN media uppskattar inte mängden publik, men publiken hade fler än fem personer närvarande.

FOTO: Matichon Online

Samtidigt samlades en annan grupp demonstranter, som kallade sig "Thalu Gas", vid Sam Liam Din Daeng-korsningen och Vibhavadi Rangsit Road kl. 4. Det är här under de senaste åtta dagarna fortsatta konfrontationer mellan denna grupp och polis har ägt rum. Thalu Fah och andra prodemokratiska protestgrupper har tagit avstånd från denna grupp av demonstranter som fortsätter att inta en hårdare, aggressivare hållning mot brottsbekämpning.

Den första konfrontationen inträffade när demonstranterna enligt uppgift började kasta smällare och handgjorda explosioner mot lastcontainrar installerade framför första infanteriregementet. De ska också ha kastat några smällare i Royal Thai Army Band Department.

Vid 5:26 ska en av demonstranterna ha blivit skjuten med en gummikula i huvudet, vilket fick några av dem att flytta tillbaka. Trots det avfyrades fler gummikulor och vattenkanoner mot demonstranterna när polisen försökte beslagta området. Vissa demonstranter ska ha slagit tillbaka genom att kasta fler pingisbomber. Konfrontationen fortsatte och båda sidor anklagade den andra för att ha eskalerat konflikten.

Bild
FOTO: Thailändska advokater för mänskliga rättigheter (TLHR)

Vid 6:27 blockerade kravallpolisen huvudet och änden av vägen och omringade området innan de fångade minst 25 demonstranter, både män och kvinnor, på platsen. Detta var den största serien av arresteringar vid en protest hittills, enligt Bangkok-polisen. Detta inkluderade att polisen, baserat på videofilmer som setts, tvångsstopp av motorcyklar med grupper av demonstranter som försökte undvika brottsbekämpning.

Klockan 7 anlände fler demonstranter till Din Daeng-korsningen för att konfrontera kravallpolisen. Polisen använde sedan vattenkanonlastbilarna och LRAD (ljudljud) för att skingra gruppen. Demonstranterna visade dock inga tecken på att backa och fortsatte att kasta föremål mot styrkan.

Från och med 10:00 fortsatte polisen i pickuper och skåpbilar att samla demonstranter i Din Daeng-området, en timme efter ett obligatoriskt Covid-19-relaterat utegångsförbud i huvudstaden. De allra flesta protesterna hade dock avslutats för dagen. Detta följde efter att en liten grupp demonstranter tände eld och använde molotovcocktails i området.

Vi kommer att ge ytterligare uppdateringar och sammanfatta kvällens händelser, i form av alla gripna eller skadade, i morgon.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.