35 demonstranter greps, 2 tjänstemän skadades under intensiv konfrontation vid Din Daeng, polisen för att kalla 118 demonstranter för rättsliga åtgärder

FOTO: Thailändska advokater för mänskliga rättigheter (TLHR)

Bangkok -

Omkring 35 demonstranter greps och 118 kallelser utfärdades för demonstranter och ledare efter en intensiv konfrontation på Vibhavadi Rangsit Road igår, den 22 augusti, rapporterade Metropolitan Police Bureau (MPB) talesman.

Idag, den 23 augusti 2021, var den första dagen på åtta dagar som en protest inte var planerad i Bangkok, även om en liten grupp demonstranter fortsatte att konfrontera polisen sent på måndagskvällen.

MPB:s biträdande kommissionär och talesman Piya Tawichai berättade för reportrar i morse att en grupp demonstranter som kallade sig "Thalu Gas" började samlas vid Sam Liam Din Daeng Junction vid 5:00-tiden. Denna grupp har inte framfört några större krav, enligt polisen, och verkar inte vilja förhandla med polisen.

Polisen varnade dem för att stoppa sådana handlingar eftersom de bryter mot landets nöddekret för att kontrollera Covid-19-koronaviruset som begränsar alla sammankomster till fem personer eller färre, demonstranterna ska dock enligt uppgift börja kasta smällare, pingisbomber och handgjorda sprängladdningar hos tjänstemännen. Polisen var då tvungen att rycka in på gruppen för att upprätthålla lugn och ordning, enligt presskonferensen.

Totalt 35 demonstranter fångades på protestplatsen, 20 motorcyklar beslagtogs, tillsammans med ett antal skjutvapen, sprängämnen och andra vapen. Samtidigt skadades cirka två poliser medan flera offentliga och privata fastigheter samt den privata sektorn delvis skadades.

"Sådant beteende hos demonstranterna anses bryta mot nöddekretet och lagen om smittsamma sjukdomar för att förhindra den inhemska spridningen av Covid-19 Coronavirus," tillade Piya.

Bild
FOTO: Thailändska advokater för mänskliga rättigheter (TLHR)

För närvarande har Metropolitan Police Bureau nu utfärdat 118 ytterligare kallelser för demonstranter från juli till augusti, enligt talesmannen. 16 av dem utfärdades för protestledare för att ha brutit mot nöddekretet, lagen om smittsamma sjukdomar, vägtrafiklagen, renlighetslagen och lagen om förstärkare. Ytterligare 102 kallelser gällde demonstranter som åtalades för att ha brutit mot nöddekretet.

"För våldsamma demonstranter skulle tjänstemännen gå vidare med domstolen för att begära arresteringsorder under anklagelserna om innehav av sprängämnen, mordbrand, begåande av hemligt sällskap och kriminell förening, sammankomster av 10 eller fler personer och orsakande av kaos i landet", avslutade han.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
3 (2 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.