Mass Sinopharm-vaccinationskampanj startade i Pattaya och Chonburi-området, målet är 70 % vaccinerade i slutet av oktober

Banglamung –

Pattayas borgmästare har bekräftat, enligt honom, att åtminstone i slutet av oktober kommer 70 procent av Pattayas invånare att vara vaccinerade. Staden har fått 60,000 2,000 doser av Sinopharm-vacciner hittills som vaccineras till ungefär XNUMX XNUMX personer per dag.

Pattaya Citys borgmästare Sonthaya Khunploem besökte en av Sinopharm-vaccinationskampanjplatserna som officiellt startade igår (31 augusti) på Pattaya City Hospital.

Borgmästare Sonthaya berättade för The Pattaya News, "2,000 60,000 människor har fått sin första dos den första dagen som en del av Sinopharm-vaccinationskampanjen. Vi har fått XNUMX XNUMX doser av Sinopharm i det första planerade setet som köpts av staden."

TPN Media rapporterade tidigare om stadens köp av vaccinerna i juni som du kan läsa genom att klicka på denna text här.

Vaccinerna hade dock försenats i ankomsten, vilket ledde till vad borgmästaren hade kallat "vilseledande" information på sociala medier. Du kan läsa om den förseningen och hans uttalanden genom att klicka på den här texten här.

"Dagens vaccinationsframsteg var snabba och inte för många människor åt gången eftersom de redan har registrerat sig och fått bekräftade meddelanden." Borgmästare Sonthaya uppgav till The Pattaya News, med hänvisning till gårdagens första lanseringsdag.

"Vi räknar med att under de kommande fyra veckorna kommer Pattaya att ha 30,000 XNUMX personer vaccinerade med Sinopharm-vaccinet, särskilt äldre och utsatta." Sonthaya fortsatte

"I slutet av augusti, ungefär 40 procent av de permanenta/registrerade Pattaya-invånarna har vaccinerats. I slutet av oktober säger våra uppskattningar att 70 procent av Pattaya-invånarna (registrerade/permanenta) kommer att vaccineras. 80 % av de äldre och utsatta hade redan vaccinerats. Detta pågår dock och för att verkligen komma till de nivåer vi behöver, särskilt med Pattayas övergående befolkning och eftersom företag tillåts öppna igen och locka fler invånare, kommer denna kampanj att fortsätta till ungefär januari nästa år. Vi har fortfarande några invånare som är mycket tveksamma till vaccinet, inklusive några i äldre och utsatta grupper, och vårdpersonal och samhällsledare arbetar med dem för att övervinna deras rädsla och invändningar på ett omtänksamt och medkännande sätt. Sonthaya lade till.

"Planen är att "Flytta framåt" Pattayas "Move On"-plan och välkomna tillbaka utländska och inhemska turister. Vi kommer främst att fokusera på inhemsk turism under kvartal 4 i år och expandera till mer omfattande internationell turism i kvartal 1 nästa år. Vi hoppas kunna fortsätta att lätta och lätta på restriktioner i alla affärssektorer för att återuppliva Pattayas ekonomi under de kommande månaderna.” avslutade Sonthaya.

Samtidigt har Chonburi Provincial Administrative Office tagit emot 220,000 110,000 doser av Sinopharm-vacciner som vaccineras till XNUMX XNUMX invånare i Chonburi-området, särskilt i Sattahip som är en del av den föreslagna turismplanen för Pattayas "Move On"-program.

TPN-media noterar att dessa uttalanden endast gäller städerna förköpta Sinopharm-vacciner och inte statligt tillhandahållna Sinovac, Pfizer eller AstraZeneca som också fortsätter att tilldelas området av centralregeringen.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-=

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
1 (3 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.