Tusentals thailändska studenter över hela landet startar en klassstrejk online idag, föranledd av en pro-demokratisk "Bad Student"-rörelse

Nationella -

Thailändska sociala medier översvämmades av hashtaggen “#ไม่เรียนออนไลน์แล้วอิสัส” (ungefär översatt som "inga fler f* onlineklasser") som blir den populäraste hashtaggen på Twitter i ett ögonblick idag, den 6 september, efter att den prodemokratiska "Bad Student"-rörelsen kallat till en klassstrejk online som startar detta vecka.

Onlinekurser för alla thailändska studenter har ständigt tillämpats sedan april efter statliga order på grund av den oroande situationen för covid-19-pandemin i hela landet. Men ju längre onlinekurserna genomförs, desto fler problem får eleverna utstå.

Pattaya News/TPN Media har observerat denna trendiga hashtag och har stött på många problem, fysiskt och mentalt, som studenter har stött på. Några exempel på Twitter-inlägg som delas med hashtaggen ovan finns nedan.

De flesta av studenterna, inklusive universitetsstudenter, är inte bekväma med att studera och kämpar med internet och tillgång till tekniska enheter. De kan inte hantera vad de säger är en överbelastning av grupparbeten och läxor i tid och det thailändska utbildningssystemet i allmänhet är inte lämpligt för onlineinlärning.

Att studera online är också tidsödande och stressutlösande, enligt deras uttalande. Koncentration på en datorskärm i 8 timmar i sträck (eller mer) blir det svåraste att göra och påverkar dem gradvis fysiskt och mentalt eftersom de saknar korrekt offlinekommunikation och utomhusaktiviteter med sina lärare och vänner.

https://twitter.com/ssaimaizz/status/1434572086052196354?s=20

Klassstrejken på nätet, utlyst av Bad Student-rörelsen, är en fredlig och symbolisk protest för att visa motstånd mot det nuvarande utbildningssystemet. Strejken har deltagits av tusentals studenter över hela landet sedan 9:00, enligt onlineposten på https://badstudent.co.

Gruppen kräver också pågående utbildningsreform från utbildningsministeriet, inklusive omställning av utbildningssystemet för att vara i linje med pandemisituationen, upphandling av lämplig utbildningsutrustning och förnödenheter för elever i nöd, acceleration av vaccintilldelning för alla, och ministeriet att ha engagemang och stöd gentemot studenter som vill lämna in klagomål och som lider av regeringens onlineklassordning.

Move Forward MP Wiroj Lakkhanaadisorn uttalade via sitt Twitter-konto att "den preliminära lösningen är att minska kurserna, lämna bara kärnkurserna. Övriga ämnen bör tillfälligt ställas in och vi kan ordna några integrerade aktiviteter inom läroplanen istället när skolan är öppen.”

Hashtaggen kommer att vara aktiv resten av veckan fram till fredag. Pattaya News/TPN Media kommer noga att övervaka problemet och kommer att ge fler uppdateringar och feedback om den pågående strejken.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
4.5 (2 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.