Thailands regering godkänner köpet av ytterligare 12 miljoner doser av Sinovac-vaccin, som ska levereras i oktober

FOTO: Thairath

Bangkok -

Regeringsutskottet i eftermiddag, den 7 september, har godkänt en budget på 4.25 miljarder baht för ytterligare ett köp av 12 miljoner doser av Sinovac Covid-19-vaccinationer.

Thanakorn Wangboonkongchana, den nyutnämnda regeringens talesperson, avslöjade att regeringen har godkänt en total budget på 4,254.36 12 miljarder baht för inköp av ytterligare XNUMX miljoner doser av Sinovac-vaccinet som ska användas i immunitetsförstärkningen och metoden med gränsöverskridande formler.

De kommer att prioriteras för fyra målgrupper; patienter med 7 underliggande sjukdomar, äldre över 60 år, medicinska tjänstemän/frontliners/offentliga tjänstemän som arbetar i högriskmiljöer och allmänheten i Thailand.

Vaccinerna kommer att anlända till Thailand runt september – oktober. Några av dem kommer att användas för vaccininjektionen mellan Sinovac och AstraZeneca, enligt talespersonen.

Thanakorn sa: "Cross-formelvaccinationen mellan Sinovac och AstraZeneca vacciner kan förkorta varaktigheten av injektioner och öka immuniteten enligt forskning. Det kommer också att bidra till att minska sjukligheten och dödligheten samt de statliga kostnaderna för att behandla Covid-19-patienter samtidigt som det påskyndar återhämtningen av den inhemska ekonomin och samhället i allmänhet.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.