Thailands biträdande jordbruksminister Thammanat Prompao lämnar sin ministerpost, debatterar om han avgick eller fick sparken

FOTO: Thai News Agency

Nationella -

Biträdande jordbruksminister Thammanat Prompao har meddelat sin avgång idag, den 9 september, men träder i kraft redan igår, efter påstådda interna överträdelser inom Palang Pracharat-partiet under misstroendevotumet förra veckan.

Royal Gazette utfärdade också ett tillkännagivande om att Thammanat Prompao och Narumon Pinyosinwat skulle lämna sina ministerposter som biträdande jordbruksminister respektive biträdande arbetsminister.

Enligt Thammanats uttalande i parlamentet idag beslutade han att avgå på grund av interna klyftor och olika politiska ideologier med premiärminister Prayut Chan-O'Cha och Palang Pracharat-partiet.

Hans avskedsbrev som utfärdades på onsdagen har dock markerat samma datum som ett kungörande av Royal Gazette, som säger att de två ministrarna skulle lämna de positioner som föreslagits till Hans Majestät Kungen av premiärministern, och tycks ange att de två fick sparken.

Det kan diskuteras om den tidigare biträdande jordbruksministern avgick eller togs bort från tjänsten.

Thammanat har länge varit utan tvekan den mest kontroversiella medlemmen av det nuvarande thailändska kabinettet på grund av en australisk narkotikadom, vars omständigheter han ifrågasätter. Du kan klicka här för att lära dig mer om det.

Bild

Bild

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.