Thai Meteorological Department varnar för den tropiska stormen "Conson" på väg mot norra Vietnam nästa vecka

Nationella -

Den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) har idag, den 9 september, varnat för den tropiska stormen "Conson" som förväntas flytta till Tonkinbukten i norra Vietnam och södra Kina under den 12-13 september.

Stormen över det övre Sydkinesiska havet var centrerad vid latitud 15.8 grader nordlig, longitud 118.8 grader österut, med de maximala ihållande vindarna på cirka 85 kilometer i timmen.

Även om denna storm inte direkt påverkar Thailands väder, bör folk akta sig för svåra förhållanden och hålla ögonen öppna för väderuppdateringen från TMD.

För den allmänna situationen ligger ett aktivt monsuntråg tvärs över nedre norra, centrala och nedre nordost. Samtidigt råder en stark sydvästmonsun över Andamansjön, söder och Thailandsbukten.

Stark vind och vågor är sannolikt i Andamansjön och Thailandviken, 2-3 meter i Andamansjön, cirka 2 meter i Thailandviken och över 3 meter i åskskurar.

Enstaka kraftiga till mycket kraftiga regn är möjliga för hela landet. Människor i riskområden bör se upp för översvämningar och översvämningar. Alla fartyg bör fortsätta med försiktighet och hålla sig borta från åskskurar medan små båtar i övre Andamansjön och övre viken bör hålla iland till den 14 september.

2021 09 09 10 27 33

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.