Thailändska kabinettskommittén godkänner flera kampanjer för att förhoppningsvis locka högutgifter utlänningar vid återöppning av landet

Nationella -

Den thailändska regeringskommittén har idag, den 14 september, godkänt flera turismkampanjer för att locka utlänningar vid Thailands återöppning, inklusive beviljande av visum för 10 år, med förväntan att öka landets inkomster med 1 biljon baht per år, enligt dem.

Regeringens talesperson Thanakorn Wangboonkongchana sa till reportrar efter regeringsmötet i eftermiddags att kommittén i princip har kommit överens om ekonomiska stimulanskampanjer och investeringsstimulanskampanjer i Thailand genom att initialt locka fyra målgrupper av utlänningar med hög potential för en långtidsvistelse.

Grupperna inkluderar 1.) utlänningar från länder med högt välstånd, 2.) utländska pensionärer, 3.) affärsmän som vill arbeta i Thailand och 4.) specialutbildade personer.

Kampanjen består av två huvudåtgärder:

  1. Utfärdande av visum för långtidsboende för en grupp utlänningar med hög potential: De kommer att få olika undantag och förmåner, till exempel ett undantag för långtidsboende visum och smarta visuminnehavare att inte kräva ett meddelande när deras vistelse överstiger 90 dagar.
  2. Ändringar av relevanta lagar eller förordningar: såsom lagar relaterade till markägande och arbetsledning för att tillåta utländska arbetare att arbeta för sina arbetsgivare inom och utanför kungariket, undantag från det tidigare kravet på en utländsk arbetare per fyra heltidsanställda thailändska anställda och andra relaterade till skatter och tullförfaranden .

Utländska besökare som ansökt under stimulanskampanjerna kommer att dra nytta av 1.) ett nytt visum för långtidsboende (LTR-visum) som är giltigt i 10 år, inklusive beroende partner/makar och barn, 2.) ett arbetstillstånd efter LTR-godkännande, 3. ) inkomstskattefrihet för inkomst från utlandet, och 4.) rätt att äga/upplåta långtidsfastigheter (inklusive mark) m.m.

Regeringen förväntade sig att åtgärderna initialt kommer att genomföras under fem räkenskapsår (2022-2026) och kommer att öka antalet utlänningar som bor i Thailand till 1 miljon människor, vilket ökar 1 biljon baht av inhemska utgifter, 800 miljarder baht investeringar och 270 miljarder baht skatteintäkter.

Specifika krav på behörighetskrav gjordes inte helt klara och kommer sannolikt inte att bli det förrän de slutliga reglerna har publicerats i Royal Gazette.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
1 (2 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.