Thailands turistmyndighet planerar att föreslå turism utan karantän under "One SOP One System"-systemet för fullt vaccinerade utlänningar

Nationella -

Thailands turistmyndighet (TAT) förbereder för att inför Centre for Economic Situation Administration (CESA) presentera ett turismförslag utan karantän för fullt vaccinerade utlänningar under systemet "One SOP One System" (OSOS) som ska implementeras i oktober .

Förslaget kommer att införas i enlighet med detta med den andra fasen av regeringens plan för återöppning av landet den 1 oktober. Planen kommer också att omfatta ytterligare fem områden, nämligen Chiang Mai, pattaya, Hua Hin, Cha-am och Bangkok. Vi rapporterade först om planen som sannolikt kommer att ändras från det tidigare förslaget igår här.

TAT-guvernör Yuthasak Supasorn avslöjade för pressen idag, den 14 september, att TAT har kommit med det nya turismsystemet eftersom de tidigare kraven var komplicerade och lockade mycket färre utlänningar än vad myndigheterna förväntade sig. Detta inkluderar, konstaterar TPN Media, den mycket kritiserade planen för Pattaya "Move On", som många ansåg var för restriktiv och inte skulle gynna de flesta företag. Du kan läsa om detta tidigare förslag här.

"Under den här OSOS-planen kommer varje provins att tillämpa samma SOPs (standarddriftsprocedurer) som gör det möjligt för turister att resa mer fritt inom angivna områden," sa han.

Detta är, minst sagt, en fantastisk U-sväng enligt observatörer online eftersom TAT bara 48 timmar tidigare fortfarande hade drivit på Move On Plan och liknande, mer begränsade, planer.

I lekmannatermer innebär detta en enda plan för alla fem nya områden, inte fem separata planer, vilket förenklar processen. I grund och botten skulle planen, i sitt nuvarande förslag, gå från en säker och förseglad rutt (turer) till att ge turister rörelsefrihet i hela området, som Pattaya eller Hua Hin. Enligt förslaget skulle turisten fortfarande behöva bo på ett SHA+-hotell och uppfylla olika pappersarbete, tester och andra krav men skulle ha rörelsefrihet och kunna åka vart de ville, liknande planen för Phuket Sandbox.

TPN media vill betona att detta bara är ett förslag och har fortfarande flera nivåer av godkännande att gå igenom. Det finns inte heller någon garanti för att varje sektor skulle tillåtas öppna, såsom barer eller underhållning, för förslaget. Det är dock en stor förbättring jämfört med det tidigare förslaget som skulle ha begränsat turister och besökare till en enda resort och guidade turer till utvalda sevärdheter.

Den nya planen kommer sannolikt också att inkludera 7×7-planen som för närvarande är på plats i Phuket, vilket gör att turister kan besöka olika områden efter 7 dagar. Du kan läsa mer om denna del av förslaget genom att klicka här.

Dessutom kommer "Samui Plus-modellen" att ändras något till icke-karantänsturism och tillåta turister att resa mer fritt i det förseglade området under det nya namnet "'Samui Plus Sandbox" med pilotområdena Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao. Detta skulle i grund och botten vara ett program som är samma som Phuket, med rörelsefrihet, som kastar bort impopulära förseglade vägar.

Turism- och sportminister Phiphat Ratchakitprakarn uppgav också kl ett möte med Chonburi myndigheter förra helgen att inrikesresor kommer att kunna starta igen i oktober då fler vacciner från många auktoriserade tillverkare är planerade att anlända och tilldelas rikstäckande i september.

Turismplanen utan karantän kommer också att planeras för provinser eller områden som står för minst 15 procent av de totala intäkterna från utländska turister, inklusive Phuket, Krabi, Phang Nga, Surat Thani, Bangkok, Chonburi, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, och Chiang Mai.

Det är dock värt att notera att detta bara är ett förslag som planeras av TAT och turist- och sportministeriet och måste föreslås för godkännande av flera byråer som CESA, CCSA och kabinettskommittén. Alla åtgärder och krav är endast första förslag.

Vi kommer att ge ytterligare detaljer efter förväntade möten i helgen med TAT och relevanta myndigheter som skulle behöva godkänna planen. Vi noterar också att TAT planerar att använda data från Phukets sandlåda att utländska turister har en otroligt låg risk när det gäller att ha Covid-19 för att dra nytta av förslaget.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
4.25 (4 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.