"Bangkok Sandbox" och turism utan karantän som ännu inte har godkänts av statliga myndigheter, säger Thailands Covid-19 Center

Bangkok -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) har inte officiellt godkänt projektet "Bangkok Sandbox" och turism utan karantän, avslöjade CCSA:s assisterande talesman Apisamai Srirangsan idag, den 17 september.

Den assisterande talespersonen sa att CCSA hade erkänt förslaget att återöppna pilotområden och välkomna vaccinerade turister i Bangkok och andra provinser, inklusive Chonburi och Pattaya, i mitten av oktober, efter diskussionen mellan Bangkok Metropolitan Administration och ministeriet för turism och sport på onsdagen.

Emellertid är frågan ännu inte övervägd och godkänd av CCSA, folkhälsoministeriet och kabinettskommittén. Det måste diskuteras med berörda avdelningar och måste initialt presenteras genom Folkhälsoministeriet för att ha en noggrann och strikt granskning av åtgärderna eftersom i synnerhet Bangkok är ett stort område och måste övervägas noggrant i detalj.

"Övervägandet kommer att kräva en självutvärdering av området av de offentliga hälsomyndigheterna och den privata sektorn om området är redo att utses för sandlådan. Hälso- och sjukvården måste vara redo i förväg om ett bekymmersamt antal infektioner upptäcks, säger Dr Apisamai.

FOTO: TNN Thailand

Från och med idag, Bangkoks guvernör Aswin Kwanmuang avvisade också Bangkoks sandlådeplan eftersom mindre än 70 procent av huvudstadens befolkning är helt vaccinerade.

Enligt tidslinjen för tilldelning av vaccin kommer 70 procent av Bangkoks befolkning att få den andra dosen senast den 22 oktober. Men om vaccinet distribueras tidigt, beräknas den andra tilldelningen vara klar den 10 oktober.

Men enligt guvernören kommer återöppningsplanen inte att genomföras när som helst snart eftersom myndigheterna nu fokuserar mer på vaccinacceleration såväl som den nuvarande spridningen av Covid-19 Coronavirus i området. Han betonade att han inte "avfärdade planen för alltid och att han förstod smärtan hos företagsägare" utan skulle omvärdera den med några veckors mellanrum baserat på var Bangkok stod.

När det gäller Chonburi, Cha-am, Hua Hin och Chiang Mai kommer förslaget att återöppna dessa områden att diskuteras vidare av CCSA och relevanta byråer inom den "nära framtiden", men ett slutgiltigt beslut kanske inte kommer förrän ett större möte planerat för slutet av månaden, vilket också skulle ta upp restriktioner övergripande, zonkoder för provinser och ett utegångsförbud i mörkröda zoner. För närvarande stöder dock Thailands turistmyndighet och dessa områden förslaget att gå vidare i oktober, med Chonburi (Pattaya) i synnerhet som säger att de kommer att vara redo att öppna om de ges tillstånd, nästa månad.

Koh Samui övervägs också att bli en sandlåda, liknande Phuket, och bli av med det nuvarande impopulära förseglade rutterprogrammet "Samui Plus" som i huvudsak knyter turister till en resort och utvalda turer till begränsade attraktioner. Detta kommer att kräva ytterligare överläggningar och slutliga beslut från CCSA också.

Att CCSA ber om mer tid för att utvärdera förslagen, trots iver från Thailands turistmyndighet, borde inte förvåna många eftersom de senaste dagarnas framstående medicinska rådgivare med CCSA har varnat för planen på återöppning, betonar att de känner att det är för tidigt att göra det.

För mer information om förslaget klicka här. Tänk på att det bara är ett förslag och behöver många nivåer av godkännande. CCSA gav inget specifikt, fast datum för när de skulle fatta ett slutgiltigt beslut om förslagen för återöppning.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
4 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.