Thai FDA avvisar Sinopharm Covid-19 vaccininjektioner hos barn över 3 år

Nationella -

Thai Food and Drug Administration (FDA) har avvisat Sinopharms begäran om att ge Covid-19 vaccinationsinjektioner till barn över 3 år på grund av otillräckliga data om vaccinets säkerhet och effektivitet.

Dr. Paisan Dankhum, ställföreträdande generalsekreterare för FDA, avslöjade idag, den 21 september, att FDA-kommittén och experter från många myndigheter gemensamt hade övervägt säkerheten och effekten av Sinopharm Covid-19-vaccinet i fredags efter Biogenie Tech Co., Ltd., en auktoriserad distributör av Sinopharm i Thailand, har begärt tillstånd att utöka den legitima åldersgruppen för Sinopharm-användning till barn över 3 år i början av september.

De enades ömsesidigt om att avslå företagets begäran på grund av otillräckliga data om säkerheten och effektiviteten av vaccinet för att förebygga sjukdomar i åldersgruppen 3-17 år.

"FDA har redan meddelat resultatet till Biogenie Tech Co., Ltd. och bett företaget att omedelbart skicka ytterligare information till FDA angående information om säkerhet och effekt som erhållits från akutanvändning hos barn från olika länder, t.ex. Folkrepubliken Kina, Förenade Arabemiraten etc. för kommittén att överväga så snart som möjligt”, avslutade den biträdande generalsekreteraren.

FOTO: Manager Online

Samtidigt sa regeringens taleskvinna Traisulee Traisoranakul i går att Pfizer-injektioner bland barn i åldern 12-17 år är frivilliga under deras föräldrars beslut och överväganden. De kommer inte att tvingas skjutas innan de går till skolan i november.

Hon sa: "För att hjälpa till med beslutsfattande kommer information om vacciner att tillhandahållas. För- och nackdelar kommer att klargöras för både föräldrar och elever innan samtycket fylls i om de går med på att vaccineras innan de går till skolan.”

”När den är vaccinerad kommer elevens information att lagras i folkhälsoministeriets databas för att kontinuerligt övervaka symtomen efter injektionen. Studenter som inte injiceras kommer dock att vara välkomna att gå i skolan personligen och vi kommer inte att kräva vaccinationer som ett krav för att gå tillbaka till skolan.” sa Traisulee.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.