Thailands författningsdomstol kommer att läsa domen angående åtta prodemokratiska aktivister, efter deras tal vid protester förra året

FOTO: Naewna

Bangkok -

Författningsdomstolen är planerad att läsa en större dom i fallet med åtta framstående prodemokratiska aktivister, inklusive Arnon Nampa, Panupong "Mike" Jadnok, Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul och Parit "Penguin" Chiwarak, den 10 november.

Beslutet kommer att fattas efter en framställning som gjorts av olika brottsbekämpande partier efter ett pro-demokratiskt tal av Anon, Mike och Rung den 10 augusti 2020, som hölls vid Thammasat University, vid Rangsit campus. Domen kommer att avgöra om talhållarna hade utövat sina rättigheter eller friheter för att störta den demokratiska regeringsregimen med kungen som statschef enligt beskrivningen i paragraf 49 i den thailändska konstitutionen.

Ytterligare fyra prodemokratiska aktivister i domen inkluderar Somyot Prueksakasemsuk, Juthathip Sirikhan, Siripatchara Jungthirapanich och Arthitaya Pornprom.

Uppläsningen kommer att hållas vid författningsdomstolen i Bangkok den 10 november.

Denna dom kan leda till att demonstranterna riskerar betydande fängelsestraff och böter om de döms. Men om demonstranterna inte döms kan det också ge den prodemokratiska rörelsen förnyad kraft, enligt politiska analytiker. Domen kommer att följas noga av många eftersom det kommer att vara ett sant test, enligt analytiker, om vad gränsen är för yttrandefriheten i Thailand.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.