De tre viktigaste faktorerna som den thailändska regeringen använder för att avgöra vilka provinser som är redo att öppna för utländska vaccinerade turister

Bangkok -

I juni hade premiärminister Prayut Chan-O'Cha tidigare deklarerat sitt uttalande om att återöppna landet inom de närmaste 120 dagarna. Det datumet förväntas komma i mitten av oktober, men det kommer sannolikt att skjutas upp med minst två veckor till, efter förslag från ett underpanelmöte för Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA).

Planen att återöppna har också flyttats från en "återöppning" av landet till endast fem områden (Pattaya, Chiang Mai, Bangkok, Hua Hin, Cha-am), såväl som tidigare "öppnade" Koh Samui, Koh Tao, Koh Phangan och Phuket. Detta beror på de faktorer (se nedan) som CCSA använder för att utvärdera vilka delar av landet som är redo för utländska turister.

Återöppningsplanen i pilotområden kanske inte är så lätt som det låter eftersom den beror på många faktorer samt thailändarnas hälsa och säkerhet, enligt CCSA.

Innan Bangkok öppnade igen hade folkhälsoministeriet och Bangkok Metropolitan Administration kommit överens om att överväga tre huvudfaktorer för att återöppna provinser och så småningom hela landet för utländska vaccinerade turister. "Phuket Sandbox" var främst för att se om landet var redo för utländska vaccinerade besökare och för att avgöra hur många som testade positivt för Covid-19, vilket slutade med cirka 0.28 procent, ett otroligt lågt antal. Trots detta vill landet ändå möta flera kvalificerande faktorer för att öppna vidare.

Faktorerna är följande:

  1. Har den fulla vaccinationsgraden täckt 70 procent av människorna i området redan?Två vaccinationsdoser för 70 procent av befolkningen innebär att enligt Folkhälsoministeriet (MOPH) aktiveras en startnivå av flockimmunitet för att garantera säkerheten och minska risken för Covid-19-utbrottet. Som en notering siktar MOPH nu på 80 % i Covid-fria zoner, som Pattaya, för att verkligen kunna öppna alla affärssektorer och återgå till så nära normaliteten som möjligt. Detta gäller särskilt för äldre och utsatta befolkningsgrupper. Pilotplatserna som föreslagits att öppna har ännu inte nått dessa nivåer och är en primär anledning till att CCSA sannolikt officiellt kommer att skjuta upp öppningsplanen till november vid deras "all hands on deck"-möte måndagen den 27 september 2021.
  2. Minskar trenden med dagliga Covid-19-infektioner avsevärt?

    Antalet nya infektioner har fortsatt att minska i hela landet sedan den 13 augusti. Det totala antalet når dock fortfarande 10,000 2,000 per dag och de flesta av dem är inhemska infektioner. I Bangkok och Chonburi har det funnits en tendens för dagliga infektioner att minska från början av september, men antalet smittade personer var fortfarande högt eftersom Bangkok fortfarande träffar 700 XNUMX personer i genomsnitt dagligen medan Chonburi har rapporterat i genomsnitt mer än XNUMX dagliga fall. Majoriteten av dessa i Chonburi finns i fabriker, industriområden och nyligen nya militärbaracker. Men MOPH-tjänstemän är fortfarande bekymrade över fallen överlag.

    För den andra gruppen av pilotområden i Phetchaburi (Cha-Am), Prachuap Khiri Khan (Hua Hin) och Chiang Mai, trots det faktum att antalet bekräftade fall har varit ganska lågt jämfört med Bangkok och Chonburi, anser MOPH att Situationen är fortfarande oförutsägbar och vill öka ytterligare vaccination.

  3. Stöder det offentliga hälsosystemet tillräckligt och effektivt överföring och behandling av Covid-19-patienter? 

    För Phuket Sandbox har Phukets provinsmyndigheter förberett ordentlig medicinsk behandling, sjukhussängar, högpresterande ICU-rum och kohortavdelningar, samt etablerat fältsjukhus inom 48 timmar för att ta emot injektioner bland turister som reser under projektet. Trenden och beläggningsgraden för sjukhussängar i Bangkok och dess närhet har förbättrats avsevärt, enligt Kiattipoom Wongrachit, ständig sekreterare för folkhälsoministeriet. Thailand har också potential att ta emot patienter adekvat eftersom antalet kritiska patienter fortfarande är stabilt. Chonburi i synnerhet har omfattande sjukhussängar tillgängliga och ser många överföringar från provinser med färre sjukhus dagligen.

 

FOTO: INN News

En av de stora farhågorna som kan påverka turisters beslut om att resa till Thailand är implementeringen av nöddekretet som har förlängts 13 gånger under de senaste 17 månaderna. Med nöddekretet följer också ett krav på ett inresebevis, eller COE, för att komma in i landet, vilket måste ges av en ambassad eller konsulat, vilket lägger till betydande pappersarbete för potentiella besökare.

Även om kabinettsutskottet har godkänt ett ändrat utkast till sjukdomskontrolllagen för att förbättra förvaltningseffektiviteten mot nödsituationer och i huvudsak tillåta regeringen att ersätta lagar om nöddekret, betyder det inte att nöddekretet skulle återkallas. Dessutom skulle CCSA:s underpanelsmöte föreslå ytterligare en förlängning av dekretet till november vid CCSA:s bolagsstämma.

Sammantaget skulle slutsatserna och övervägandena av alla frågor ovan slutföras vid det stora CCSA-mötet, som leds av premiärministern, nästa måndag, den 27 september.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
4 (7 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.