Thailands kungliga tidning tillkännager en höjning av cigarettskattesatsen som träder i kraft i oktober

Nationella -

The Royal Gazette har idag, den 30 september, tillkännagett höjningen av cigarettskattesatsen från 1.20 baht till 1.25 baht per rulle, med verkan från den 1 oktober.

Tillkännagivandet beskriver att skatten per portion kommer att vara från 1.20 baht per rulle till 1.25 baht per rulle medan momsuppbörden fortfarande kommer att vara olika, från 20 procent för detaljhandelspriset på 60 baht, 40 procent för mer än 60 baht, 25 procent för 72 baht och 42 procent för detaljhandelspriset på mer än 72 baht.

Arkhom Termpittayapaisith, finansminister, konstaterade att tobaksskattepriset inte har något att göra med regeringens lånebesked förra veckan. Omstruktureringen fokuserar inte bara på inkomst utan syftar också till att potentiellt uppmuntra allmänheten att sluta röka eftersom en liknande rökförbudskampanj har utvecklats i många länder runt om i världen. Han avfärdade kritiken om att höjningen var tänkt för att regeringen skulle tjäna mer pengar.

"Kabinettet övervägde ompriset genom att fokusera på folkhälsan snarare än någon statlig inkomst, eftersom vi verkligen bryr oss om människors hälsa. Därför tänkte vi att om vi ville att folk skulle sluta röka är prissättning en mekanism som kan hjälpa. Ökningen av detaljhandelspriserna kommer att påverka konsumtionstakten av cigaretter. Denna omstrukturering hade övervägts väl av regeringen i många dimensioner för att bli den mest lämpliga och rättvisa för alla”, tillade Arkhom.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
2.33 (3 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.