Thailands "Special Tourist Visa"-projekt förlängdes nu officiellt till september 2022

Nationella -

Den thailändska regeringskommittén tillkännagav idag 1 oktober officiellt godkännandet av förlängningen för att ta emot utländska turister under "Special Tourist Visa" (STV) för ytterligare ett år fram till den 30 september 2022.

Förlängningen hade tidigare föreslagits tidigare i september men är nu verkligen officiell.

Förlängningen skulle uppmuntra utlänningar med hög köpkraft att besöka Thailand för en långtidsvistelse (90-270 dagar), enligt Thailands turistmyndighet. Det skulle potentiellt driva den inhemska ekonomin som helhet och turistnäringen samt skapa jobb, inkomster och fler möjligheter efter ekonomiska svårigheter på grund av spridningen av Covid-19 Coronavirus.

Ministeriet för turism och sport rapporterade också de övergripande resultaten av STV-visumprojektet under det senaste året. Cirka 5,609 1,243 utländska turister hade anlänt till Thailand, vilket genererade mer än XNUMX XNUMX miljoner baht-intäkter för landets turistindustri.

Majoriteten av resenärerna kommer från Kina, Hongkong, Singapore, Danmark, Nederländerna, Spanien och Kroatien. De flesta av dem hade satt i karantän och rest i Bangkok, Koh Samui, Phuket, Udon Thani, Pattaya, Pathum Thani, Nonthaburi, Chiang Mai och Rayong med en genomsnittlig vistelse på 90 dagar.

TPN media noterar att programmet, som många människor på sociala medier anger, verkar ha flera begränsningar, regler och förordningar och att de som är intresserade av programmet bör kontakta sitt lokala konsulat eller ambassad för mer information om de kvalificerar sig.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.