Pressmeddelande: Nu 7-dagars vistelse för Sandbox-turister till Thailand från vilket land som helst i världen

Följande är ett pressmeddelande från Thailands turistmyndighet (TAT). Deras uttalanden och åsikter är helt deras egna.

Bangkok, 1 oktober 2021 – Thailands turistmyndighet (TAT) vill informera om att enligt nya karantänsregler som godkänts av den kungliga thailändska regeringen, kan helt vaccinerade utländska turister som besöker Phuket, Surat Thani, Phang-Nga och Krabi via de relevanta sandlådeprogrammen nu stanna i bara sju dagar innan man kan ta sig vidare till andra delar av Thailand.

Från och med idag (1 oktober 2021) kommer karantänstiden för fullt vaccinerade internationella resenärer som anländer till Thailand, inklusive pilotens återöppningsdestinationer genom systemet för alternativ karantän (AQ), att reduceras från 14 till sju dagar.

Den reducerade karantäntiden gäller för de som besöker under programmet "Sandbox" till Phuket, Surat Thani (Ko Samui, Ko Pha-ngan och Ko Tao), Phang-Nga (Khao Lak och Ko Yao) och Krabi (Ko Phi Phi , Ko Ngai och Railay Beach).

Det betyder också att fullt vaccinerade turister nu kan resa direkt till de angivna områdena Phang-Nga och Krabi vid landning i Phuket och stanna där i sju dagar.

Dessutom, från och med idag (1 oktober 2021) och framåt, har Thailand hävt förteckningen över länder enligt nivån för covid-19-överföringsrisker för sandlådeturister. Detta innebär att Thailand nu välkomnar resenärer från alla länder i världen till "Sandbox"-programmet.

Mer information om situationen under den reducerade obligatoriska vistelsen på sju dagar kommer att göras tillgängliga så snart som möjligt.

Under tiden, vänligen besök https://www.tatnews.org/2021/09/thailand-reduces-quarantine-period-for-international-arrivals-from-1-october-2021/ för detaljer om resekrav enligt sju dagars karantän för helt vaccinerade utländska turister, samt krav för icke-vaccinerade eller delvis vaccinerade turister enligt 10 dagars karantän för ankomster med flyg och 14 dagars karantän för ankomster landvägen.

Sändning
Användarrecension
3.5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/