Äldre Chonburi man vinner enligt uppgift första pris i thailändska lotteri, 30 miljoner baht

FOTO: กล้วยหอม คนส่งรางวัลใหญ่

Bo Thong, Chonburi –

En äldre man, som hittills har begärt att hans namn ska undanhållas av lokala myndigheter, ska ha vunnit förstapriset i det thailändska nationella lotteriet i går (1 oktober)st), tar emot ett pris på 30 miljoner baht i Bo Thong, ett Chonburi-distrikt beläget i nordost.

En videoversion av denna berättelse finns här:

Det thailändska lotteriet tillkännages två gånger varje månad (den 1:a och 16:e i varje månad).

Säljaren av den vinnande lotten, Passaya Tangtanachantakorn, som säljer lotter inne på en bensinstation i Klong Mue Sai, i That Thong sub-distriktet, berättade nyheten för Pattaya News reportrar sent i går eftermiddag.

FOTO: Toppnyheter

"Igår morse, den 1 oktober, bad en äldre thailändsk man som bad att få sitt namn undanhållas och som vanligtvis köper lotter i mitt stånd efter siffran '7' i lotten. Han sa att "7" alltid är i första priset i lotteriet. Han valde fem uppsättningar av numret 578171.” sade Passaya.

"Efter att lotteriet tillkännagavs ringde han mig för att bekräfta att han vann de fem seten i förstaprislotteriet. Han har dock bett att hans identitet ska undanhållas vid denna tidpunkt av oro för den potentiella berömmelsen och arbetar med juridiska rådgivare innan han tar emot priset och lämnar in en polisanmälan enligt thailändsk lag. avslutade Passaya.

TPN-media noterar att det är ovanligt i Thailand för någon att begära anonymitet efter att ha vunnit lotteriet på grund av de processer som är involverade i att göra anspråk på priset, såsom ett framträdande på en polisstation, även om det är vanligt i många andra länder.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

 

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.