Familjemedlemmar till en thailändsk man som dödades av schweizisk medborgare i Udon Thani hävdar att motivet var en affär inte pengar

FOTO: Sanook

Udon Thani –

Familjemedlemmar till offret som dödades av en schweizisk medborgare i Udon Thani i söndags avslöjade sin sida av historien i går, den 5 oktober, och hävdade att offret enligt uppgift dödades för att ha haft en affär.

Sathien Chantarakhantri, 53, hittades död med sina ben och beväpnad bunden i huset till en 63-årig schweizisk medborgare, Rudolf Joseph Rothy, i Mueang Udon Thani-distriktet på söndag runt midnatt. Rudolf, som var närvarande på platsen tillsammans med sin thailändska fru, vars namn undanhölls av polisen, ska ha erkänt att han dödat mannen och uppgett att Sathien hade hotat honom med ett skjutvapen för pengar och att hans handlingar vidtogs i självförsvar. efter att Sathien inkräktade på hans egendom. Rudolf hävdar att han band mannen då han var rädd att Sathien skulle återhämta sig och attackera honom och hans familj.

Den schweiziska husägaren åtalades initialt för att ha misshandlat andra till döds medan den avlidne också åtalades för intrång på natten, bärande av ett skjutvapen offentligt och mordförsök.

Familjemedlemmar till den avlidne sa dock till lokala reportrar i går att de inte trodde på Rudolfs påståenden om att Sathien bröt sig in i hans hus för pengar eftersom han inte hade några problem med pengar och ofta erbjöd pengar till Rudolfs thailändska fru då och då. Istället hävdade familjemedlemmarna att händelsen handlade om en påstådd affär mellan Sathien och Rudolfs fru.

FOTO: Sanook

Sathiens farbror, Thaworn Phumphet, 65, berättade för lokala thailändska reportrar att Sathien en gång hade haft fru och barn men att de skilde sig eftersom han hade ett hemligt förhållande med utlänningens fru. Beträffande pistolen sa Thaworn att den avlidne köpte skjutvapnet lagligt för ungefär ett år sedan som en registrerad begagnad pistol.

Sathiens mamma, Khan Chantarakhantri, berättade för thailändsk press att hennes son i hemlighet hade ett förhållande med Rudolfs fru i 2-3 år. Anledningen till att han gick in i huset var att frun enligt uppgift ringde honom. Men Sathien konfronterade istället utlänningen innan det blev bråk och efterföljande fysiskt bråk.

"Obduktionen kom fram till att han dog av en leverruptur. Han kan ha blivit slagen till döds. Var snäll och säg inte att min son gick för att råna utlänningen. Det förstör vårt familjerykte”, tillade hon.

Flera thailändska mediakällor noterade att Sathien nyligen hade sålt lite mark och hade fått in en anständig summa pengar som ett resultat, vilket väcker frågor om varför han skulle kunna råna någon för ytterligare pengar. Rudolf kontaktades av reportrar för att få en möjlighet att svara på uttalandena från den thailändska familjen i går kväll, men vägrade att prata med pressen, enligt lokala medier.

Enligt Udon Thani-polisen kommer domstolssystemet att sätta i kraft uttalanden från alla inblandade parter som en del av deras utredning och att polisen fortsätter att samla bevis kring händelsen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
3.63 (8 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.