Chanthaburi släpper order för ingen alkoholförsäljning någonstans

Chanthaburi –

Som först publicerades på våra sociala mediekanaler i eftermiddags har Chanthaburi förbjudit all försäljning av alkohol.

Chanthaburi-guvernören uppgav att detta, enligt honom, kommer att hjälpa till att stoppa Covid-19 genom att begränsa fester och sammankomster kring alkohol. Chanthaburi är en östlig provins i Thailand, som ligger ungefär söder och öster om Chonburi.

Chanthaburi-guvernören Mr. Sutee Thongyam släppte en order i går (6 oktober) som har förbjudit all försäljning av alkohol var som helst i provinsen, inklusive i gallerior, lokala livsmedelsbutiker, närbutiker och restauranger. Barer har varit stängda i hela landet, tekniskt sett, sedan april. Denna order stoppar dock all försäljning av alkoholperioden.

Ordern säger att Chanthaburi har fortsatt att rapportera nya fall av Covid-19, med 450 nya fall enbart idag, den 7 oktober, och har inte visat några tecken på att minska.

Många bekräftade fall av Covid-19, enligt guvernören, hittades i kluster som var på fester, lokala traditioner, bufféer och ceremonier med alkohol inblandad.

Enligt guvernören ger alkoholdrickande, särskilt människor som använder det som en social möjlighet att samlas och ha en fest, kluster av infektioner och är svårt att kontrollera. Detta har påverkat provinsens folkhälsa och samhällsekonomi så länge som antalet bekräftade fall inte minskar. Guvernören tillade att många människor har svikit sin vakt och håller privata fester och evenemang sedan nöjesställen har varit stängda i ett halvår.

Beslutet träder i kraft från 7 oktober till 31 oktober 2021. Påföljderna är hårda med risk för enorma böter och eventuell fängelse enligt lagen om smittsamma sjukdomar och nöddekret för att kontrollera Covid-19.

TPN media noterar att reaktionen online på ordern var nästan 100% allmänt negativ. Många "nätanvändare" ifrågasatte varför marknader, fabriker och liknande platser kunde ha hundratals eller till och med tusentals människor som umgicks och interagerar, men att tillsynen hela tiden fokuserade på alkohol.

Beställningen är på thailändska nedan.

 

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

 

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.