Thailändsk polis varnar ungdomar för att imitera våldsamma spel från Netflixs koreanska serie "Squid Game"

Bangkok -

Polisöverste Kritsana Pattanacharoen, biträdande talesman för den kungliga thailändska polisen, har varnat allmänheten, särskilt thailändska ungdomar, för att inte imitera våldsamma spel från den berömda Netflix koreanska serien "Squid Game" eftersom det kan leda till mer kriminalitet och störningar i det thailändska samhället .

Enligt den biträdande talespersonen har de semi-lockdown-åtgärderna för att förhindra spridningen av Covid-19 Coronavirus indirekt tvingat människor att stanna hemma och spendera mer tid på sociala medier och underhållning. Att se filmer och serier på onlineplattformar är också en av de mest populära aktiviteterna att göra på fritiden.

Däremot kan det finnas några dramer eller filmer med olämpligt innehåll eller överdrivet våldsamt beteende som, enligt överste Kritsana, dagens mycket populära onlineserie "Squid Game" som är klassificerad för publik från 18 år och äldre. Med sina våldsamma och ohyggliga scener i varje avsnitt var polisen orolig för att det kan leda till att ungdomar imiterar spelen, vilket får publiken att bete sig våldsamt eller att överdriva att de är med i liknande spel som i serien.

Kritsana uttalade vid en presskonferens i går eftermiddag, söndagen den 10 oktober: "Imitationen, särskilt hos barn eller ungdomar, kan leda till brott som påverkar andras liv, kropp och egendom. Föräldrar måste därför noggrant övervaka deras barns användning av sociala medier och underhållningsinnehåll för att skapa en korrekt förståelse och ett urval av media.”

เฟคนิวส์ '! ยืนยัน ไม่ มี ทะลุ ทะลุ แก๊ส ถูก ตร ทำ ร้าย ร่างกาย - ขโมย เงิน 3 พัน | เดลินิวส์

Polisgeneral Suwat Jangyodsuk, kommissionär för den kungliga thailändska polisen, tillade att myndigheterna var medvetna om faror och problem som uppstod från media under vistelsen hemma och försökte skapa allmänhetens medvetenhet.

"Alla avdelningar inom den kungliga thailändska polisen informerades och skulle skapa social medvetenhet för allmänheten. Under tiden bör familjemedlemmar noggrant observera barns beteenden och ge dem råd i frågorna”, avslutade kommissionären.

Squid Game har varit nummer ett i världen, enligt Netflix, i flera veckor och kan bli deras mest sedda program genom tiderna. Serien har också dominerat Tiktok med tusentals videor och memes, inklusive många på thailändska. Det populära onlinespelet Roblox har också sett många imitationer av spelare som har blivit enormt populära under de senaste veckorna, inklusive med thailändska medborgare.

Serien handlar om en grupp av hundratals tävlande som inte har tur och ekonomi som går med på att tävla i en serie barnspel om ett enormt pris. Men om de slås ut från spelen dödas de.

Reaktioner på sociala medier på den thailändska polisens tillkännagivande om deras kritik av Squid Game har mötts av nästan allmän kritik mot polisen från "nätanvändare", konstaterar TPN-media. Många kommentatorer tog upp vad de påstod vara våldsamt våld genom att polisen bröt upp senaste protester och arresterade minderåriga, och hävdade att detta var hyckleri samtidigt som de kritiserade Squid Game.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.