14 oktobers studentledda uppror 1973 firas av flera grupper i Bangkok idag

Bangkok -

En grupp prodemokratiska aktivister, politiker från båda partierna och släktingar samlades vid 14 oktober Memorial i Bangkok idag, 14 oktober, för att fira människor, studenter och aktivister som dödades under det studentledda folkupproret 1973 mot antikommunistiska fältmarskalken Thanom Kittikachorns militärdiktatur.

Ceremonin började runt 6:55. med rituella ceremonier av buddhism, kristendom och islam för att hylla dem som gick bort för att de krävde att det konstitutionella styret skulle återupprättas för 48 år sedan.

Kransar från politiska partimedlemmar, människorättskommittén och olika organisationer lades framför minnesmärket. Under hela ceremonin hördes också gamla själsrörande sånger med demokratiska budskap.

En mindre konflikt inträffade när några medlemmar av evenemangets arrangörer satte upp banderoller med motsägelsefulla budskap, inklusive politiska reformer, som lyfts upp av den anti-regeringen "Talu Fah"-gruppen utan deras samtycke. Gruppen tog sedan bort några av banderollerna.

Förutom "Thalu Fah", planerade flera prodemokratiska grupper, inklusive grupperna "Thalu Gaz" och "People", att samlas idag för att reflektera över den betydande förlusten och kampen för politiska ideologier under hela dagen.

"Thalu Fah" och flera prodemokratiska grupper fortsatte att iscensätta sammankomsten vid minnesmärket efter ceremonin, med politiska tal med fritt utrymme för att låta allmänheten uttrycka sina känslor inför det tragiska upproret.

Folkupproret 1973 var en vändpunkt i Thailands regering. Ett enormt antal studentaktivister samlades på Rachadumnoen Avenue för att uppmana till folkmakt och utrotning av militärdiktatur, ledd av fältmarskalk Thanom Kittikachorn för tillfället. Den massiva folkmassan slutade med våld, 77 människor dödades och 857 sköts av soldater, vilket ledde till exil av ledande militärpolitiker och utnämningen av en ny premiärminister av Hans Kungliga Majestät Kung Bhumibol Adulyadej.

Foto med tillstånd: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.