Pattaya redo för "återöppning" med fem stora schemalagda huvudevenemang för november och december, säger att de kommer att hända

Pattaya –

Pattaya City är redo för "Återöppning" av Pattaya för vaccinerade utländska turister utan karantän med fem stora schemalagda huvudevenemang fram till slutet av året.

Thailands premiärminister Prayut Chan-O’Cha meddelade tidigare i veckan, den 11 oktober, i ett nationellt TV-sänt tal, att landet kommer att öppna igen för fullt vaccinerade utländska turister från lågriskländer utan karantän senast den 1 november. TPN media noterar att detta ännu inte är slutfört och officiellt, eller satt i sten med antingen listan över länder eller processer, men att informationen fortsätter att släppas.

Först några referensartiklar för våra läsare nedan:

Thailands premiärminister tillkännager att landet återöppnar för vaccinerade turister från lågriskländer, överväger att öppna barer och nöjesställen

Pattayas borgmästare talade med TPN-reportrar förra månaden om den planerade fyrverkerifestivalen den 26:e och 27:e november i år som finns på stadens kalenderplan men behöver bekräftelse och slutgiltigt godkännande från CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration) innan han flyttar fram.

Pattayas borgmästare släpper officiellt preliminärt evenemangsschema för semestersäsongen: fyrverkerier, musikfestival och mer - men kräver slutgiltigt CCSA-godkännande

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplome sa till TPN media i går, den 13 oktober, "Över 70 % av människorna i Pattaya har fått en andra dos av ett Covid -19-vaccin vid denna tidpunkt, baserat på husregistrering och permanenta invånare. Vi har också stadigt vaccinerat utländska medborgare, särskilt på Central Festival med hjälp av Bangkok Hospital Pattaya. Samtidigt har alla berättigade invånare i Koh Larn haft möjlighet att få en tredje dos av Covid -19-vaccinet vid denna tidpunkt. Dessutom kommer mer än 4,000 12 Pattaya-elever i åldrarna 17-19 att få Covid-XNUMX-vaccinet i slutet av denna månad, med tillstånd från sina föräldrar.â€

†Vi kommer att hålla fem huvudevenemang från första veckan i nästa månad till slutet av detta år. Vi kommer att börja med Pattaya Music Festival, följt av Loy Krathong Festival, International Firework Festival, Naklua Walk and Eat Festival och slutligen Pattaya Countdown Festival.” fortsatte borgmästaren.

–Inhemska turister är intresserade av att komma och delta i dessa festivaler också. Dessa evenemang kommer också att uppmuntra internationella turister att besöka Thailand. Men vi följer fortfarande strikt Covid -19-mätningar under dessa händelser.” avslutade borgmästaren.

TPN media noterar att evenemangen ännu inte har fått officiellt CCSA-godkännande men att borgmästaren förväntar sig detta i slutet av denna månad och att staden har en omfattande plan för att på ett säkert sätt genomföra evenemangen och samtidigt förhindra Covid-19.

Vi rapporterade tidigare idag också att Pattaya City vänder sig till den thailändska superstjärnan Lalisa "Lisa" Blackpink för att eventuellt dyka upp på Pattaya Countdown Festival.

TPN-media noterar att trots att händelserna ser ut att fortsätta som planerat, finns det fortfarande inget fastställt datum för barer, nattliv och nöjesställen, en stor attraktion i Pattaya, att tillåtas att öppna igen. Vid det här laget har CCSA bara sagt att de kommer att "överväga" att öppna dessa arenor senast den 1 december. Tekniskt sett är alkohol på restauranger också förbjudet i Pattaya.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.