Krabis turismföretagare säger att de inte håller med den thailändska regeringens plan för återöppning i november

Krabi –

De flesta turismoperatörer i Krabi höll inte med om den thailändska regeringens plan om att återöppna för fullt vaccinerade turister den 1 november, enligt den framstående lokala turistoperatören Atiphot Srisukon.

Atiphot berättade för reportrar att många anläggningar, nöjesställen, barer, små butiker på Phi Phi Island och andra turistmål i Mueang Krabi-distriktet hade varit stängda i mer än ett år. Vissa butiker är öppna, till exempel närbutiker, men det finns inget nattliv eller laglig alkoholförsäljning på restauranger eller barer, vilket gör området till en öde ö.

De flesta lokala entreprenörer trodde att regeringens återöppningsplan i november inte kommer att röra upp turistnäringen och stimulera inhemska inkomster så mycket som de har planerat eftersom de flesta av de små entreprenörerna har fått slut på fonden och material för att återuppta sina företag.

Dessutom var endast 151,868 600,000 personer av mer än 31.14 XNUMX lokala invånare helt vaccinerade, vilket står för XNUMX procent av den totala befolkningen, vilket fortfarande var en lång väg att gå om de ville välkomna utlänningar till ön i enlighet med regeringens plan.

Atiphot sa: "De flesta lokala entreprenörer hade inte råd att öppna sina företag igen. Många av dem var redan stängda. Vi var också rädda för att antalet utländska turister inte skulle komma så mycket som förväntat. Vi har haft inhemska turister som kommit och klagat på att det absolut inte finns något att göra eftersom nattliv och underhållning fortfarande är stängda och många företagare kommer inte att öppna om inte situationen förbättras dramatiskt.”

"Därför håller vi inte med om att öppna landet, i alla områden, särskilt i Krabi-provinsen där ett antal dagliga infektioner fortfarande hittas såväl som dödsfall. Som sagt, vi vet att det slutgiltiga beslutet inte är vårt, men vi känner att detta inte är den bästa foten framåt för Krabi.” Atiphot uppgav.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.