British Council samarbetar med MHESI och driver 7 thailändska universitet till världens topprankningar

bangkok 14thOktober 2021 – Assoc. Prof. Pasit Lorterapong, (Mitten)Biträdande ständig sekreterare, ministeriet för högre utbildning, vetenskap, forskning och innovation Tillsammans med Fru Helga Stellmacher, (2nd från höger) Direktör, British Council i Thailand lanserade  Thai-UK Universitetskonsortium i världsklass, som syftar till att driva fram 15 program från 7 thailändska universitet till världens topprankningar.

Konsortiet förväntas leda internationellt samarbete mellan högre utbildningssektorer i de två länderna, samt stödja thailändska universitets resa mot spetskompetens inom undervisning, forskning och innovationsförmåga som nyckelfaktorerna för att uppnå högre ranking i världsuniversitetsrankingen. Lanseringen av konsortiet hölls nyligen på Pathumwan Princess Hotel.

 Ses på bilden (från vänster till höger)

  1. Thidaporn Wareenin, utbildningschef, British Council i Thailand
  2. Panspermia Aruni, senior specialist för utveckling av mänskliga resurser, kansli för ständig sekreterare, MHESI
  3. Assoc. Prof. Pasit Lorterapong, biträdande ständig sekreterare, ministeriet för högre utbildning, vetenskap, forskning och innovation
  4. Helga Stellmacher, direktör, British Council i Thailand
  5. Chanya Tangsuk, chef för utbildning och vetenskap, British Council i Thailand

 

# # #

Om British Council

British Council är Storbritanniens internationella organisation för kulturella relationer och utbildningsmöjligheter. Vi bygger kontakter, förståelse och förtroende mellan människor i Storbritannien och andra länder genom konst och kultur, utbildning och det engelska språket. Förra året nådde vi över 80 miljoner människor direkt och 791 miljoner människor totalt, inklusive online och genom sändningar och publikationer. Vi grundades 1934 och är en brittisk välgörenhetsorganisation som styrs av Royal Charter och ett brittiskt offentligt organ. Vi får ett 15-procentigt anslag för kärnfinansiering från den brittiska regeringen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/