Majoriteten håller inte med om den thailändska regeringens plan att öppna igen för vaccinerade utländska turister utan karantän, enligt Suan Dusit Poll

FOTO: Manager Online

Nationella -

Majoriteten av thailändare håller inte med om regeringens lands återöppningsplan för att släppa in vaccinerade utländska turister utan karantän från den 1 november eftersom det inte är rätt tidpunkt för landet att välkomna utländska turister, enligt resultaten av en nyligen genomförd opinionsundersökning kallad "Suan Dusit Poll" genomförd av Suan Dusit University.

Undersökningen genomfördes online från den 11:e till den 14:e oktober med totalt 1,329 XNUMX personer i hela landet angående premiärminister Prayut Chan-O-Chas senaste tillkännagivande om att återöppna landet och välkomna helt vaccinerade utlänningar utan obligatorisk karantän från 1 november och framåt. Enligt Suan Dusit University kom de som deltog i omröstningen från hela landet och från alla samhällsskikt.

Enligt rapporterna som visas ovan, när de tillfrågades om det nu var rätt tid för landet att välkomna turister utan obligatorisk karantän, svarade majoriteten, som står för 60.10 procent, "nej" medan de andra 39.90 procent sa "ja".

På frågan om "faktorer" som potentiellt skulle kunna hjälpa till att fortsätta med landets återöppningsplan som planerat, gick 74.78 procent överens om inokulering med effektiva vacciner för mer än 70 procent av befolkningen; 69.04 procent på förmågan att kontrollera pandemin; 68.31 procent på sjukvårdens beredskap inklusive sjukhus och medicinsk personal; 66.03 procent på obligatoriska proaktiva tillvägagångssätt och testning av människor innan de går in på platser; och 65.00 procent på att bygga turisternas förtroende när det gäller säkerhet i turistanläggningar som flygplatser, kollektivtrafik, restauranger och hotell.

När de nämnde "villkoren" för återöppningen sa 71.60 procent att människor i Thailand ännu inte har blivit helt vaccinerade; 70.45 procent sa att möjligheten för sjukdomen att sprida sig vidare över landet kan förekomma; 66.11 procent sa att möjligheten för viruset att överföras av inkommande turister uppstår; 61.05 procent sa att de var oroliga över att utlänningar kommer med nya Covid-19-varianter; och 55.92 procent sa att det saknades objektiva planer för att hantera sjukdomen.

När de nämnde "fördelarna" med återöppningen nämnde 77.29 procent återupplivandet av den inhemska ekonomin; 74.74 procent citerade att människor skulle ha fler jobb och tjäna pengar till sina familjer; 68.07 procent hänvisade till den positiva inkomstgenereringen från turistområdena i landet; 64.17 procent hänvisade till återupplivandet av turismrelaterade företag och ödelagda sektorer som underhållning och gästfrihet, och 57.80 procent hänvisade till att förtroendet för investerare och företagare återvunnits.

Tvärtom, när man nämnde "nackdelar" med återöppningen sa 83.43 procent att den dagliga infektionsfrekvensen för Covid-19 kan stiga igen; 74.60 procent sa att återöppningen kan leda till möjligheten för ännu en landlåsning och få många fler människor att bli arbetslösa igen; 59.55 procent sa att beredskapen hos hälso- och sjukvårdstjänster inklusive sjukhus och medicinsk personal kan påverkas; 54.85 ​​procent sa att fall av illegala gränspassager kan öka när människor flockas till Thailand för att arbeta, och 48.19 procent sa att människors dagliga liv kan påverkas av att många utlänningar är tillbaka i landet.

Slutligen, när de tillfrågades om de höll med om återöppningsplanen som var planerad till den 1 november, 59.86 procent, majoriteten, sa "nej" och 40.14 procent sa "ja".

Suan Dusit undersökte också människors bakgrund och även om de inte avslöjade de specifika resultaten uppgav de att nästan alla inom näringslivet, turism, gästfrihet och liknande branscher som deltog i omröstningen var allmänt stödda för återöppning. De som inte var i branschen eller inte påverkades ekonomiskt av turismen var inte lika positiva.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.