235 personer, inklusive minderåriga, greps på "restaurang" i Khon Kaen för att ha brutit mot Covid-19-reglerna, druckit alkohol, festat illegalt

Khon Kaen -

Totalt 235 kunder, inklusive nio ungdomar, tillfångatogs vid en lokal anläggning i Mueng-distriktet i Khon Kaen-provinsen tidigt på morgonen den 20 oktober för påstådd olaglig insamling och drickande av alkohol, vilket bryter mot provinsens order om att förhindra spridningen av Covid-19.

Mer än 200 tjänstemän från Khon Kaens provinspolis ledde en razzia mot restaurangen som ligger på Maliwan Road i Ban Ped-distriktet runt klockan 1:00. i dag efter att ha blivit uppmärksammad av en "bekymrad medborgare" om att många kunder, som enligt uppgift har överskridit det begränsade antalet som beordrats av provinskommittén, besökte platsen utanför lagstadgade öppettider och bröt mot Covid-19-regler som förbjuder fester och sociala sammankomster .

Vid genomsökning av så kallade VIP-rum på lokalen upptäcktes nio kunder som var under 18 år bland hundratals festdeltagare. Alkoholdrycker hittades också i läskflaskor och behållare medan kannor med öl placerades diskret på borden, i ett meningslöst försök att dölja det faktum att lokalen serverade sprit mot nuvarande Covid-19-beställningar.

Polisen beslagtog sedan alla relaterade bevis och höll kvar alla 235 kunder för screening för Covid-19 ATK-tester på kundens bekostnad, bakgrundskontroller och personliga register i en närliggande universitetsauditorium, som är ett öppet område för att minska risken för spridningen av Covid-19 eftersom infektionsfrekvensen fortfarande var avsevärt hög i Khon Kaen.

Inledningsvis åtalades alla 235 kunder för olagliga sammankomster och utförande av aktiviteter som riskerar att sprida Covid-19 Coronaviruset. Enligt strikta nöddekretlagar kommer kunderna att möta hårda böter på upp till tiotusentals baht och potentiella fängelsestraff.

Nöjesställen, som barer och nattklubbar, har varit lagligt stängda i hela landet sedan april i år, närmar sig 7 månader, i Thailand. Restauranger är förbjudna att servera alkohol förutom i några få områden med undantag som Phuket och Samui av turismrelaterade skäl. Även då är det meningen att alkohol endast lagligt ska serveras till fulla måltider och en del av en middagsupplevelse, inte för att festa och mingla enligt polisen.

Det pågående rikstäckande förbudet mot nattliv och alkoholrelaterade mötesplatser har kritiserats alltmer av både medborgare, turister och ex-klappar eftersom dagliga räder över hela Thailand fortsätter att arrestera hundratals kunder, särskilt i områden som Pattaya och Bangkok som tidigare var kända för sina berömt nattliv. Många människor på sociala medier har uttryckt sin oro över effekten det pågående förbudet kommer att ha på turismen, särskilt när det gäller potentialen att arrestera turister för att bara ta en öl, av vilka många förväntar sig att gå till nattlivsställen som en del av sin semester.

Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, har sagt att de kommer att "överväga" att öppna nöjesställen och barer senast den 1 december men har inte lovat detta, vilket leder till ännu mer kritik och ett växande antal företagsägare, som hävdar de har haft noll ekonomiskt stöd för det utökade förbudet och stängningarna, vilket bryter mot reglerna. De flesta företagare som nyligen greps sa att de helt enkelt försökte föda sina familjer och försörja sig eftersom de inte hade något annat val. Det var oklart vilka åtgärder som vidtogs mot företagsägarna på denna plats i Khon Kaen.

Foto med tillstånd: nationtv

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.