Krungsri samarbetar med Nium för att utöka utbudet av internationella transfereringar

 

BANGKOK, 4 november 2021 – Krungsri (Bank of Ayudhya PCL), en av Thailands största banker, samarbetar med en ledande global betalningsplattform nium för att förbättra sina internationella transfererbjudanden för både företag och enskilda Krungsri-kunder. Partnerskapet kommer som ny forskning1 avslöjar att 82 % av konsumenterna i Thailand nu har försökt att bli kontantlösa, drivet av ökat konsumentantagande av kort- och kontaktlösa betalningar, såväl som den upplevda säkerheten för digitala betalningar mitt i pandemin. Dessutom har onlineshopping, eller e-handel, genomgått en explosion i efterfrågan över hela världen, inklusive i Thailand.

Genom detta partnerskap kommer Krungsri och Nium att förbättra den internationella överföringsupplevelsen för miljontals bankkunder över hela Thailand. Integrationen erbjuder sina kunder möjligheten att överföra pengar i realtid2 till olika nya länder i Europa, Storbritannien, USA och Asien och Stillahavsområdet.

Frederick Crosby, Chief Revenue Officer på Nium, sa: "Vi är stolta över att samarbeta med ytterligare en av Thailands största och mest välrenommerade banker. Liksom Krungsri tror vi på vikten av ekonomisk integration och innovation. Tillsammans hoppas vi kunna förbättra gränsöverskridande betalningar för miljontals människor och företag över hela Thailand."

Sayam Prasitsirigul, Krungsri Chief Information och Digital Officer, sa: "Krungsri, som en av de största bankerna i Thailand och en strategisk medlem av MUFG, en av världens ledande finanskoncerner, har utökat realtidsbetalningsnätverket globalt. Krungsri och Nium har börjat leverera en ny upplevelse av sömlösa gränsöverskridande betalningstjänster i realtid med flera korridorer, till nyckelländer runt om i världen. För detta samarbete förväntar sig Krungsri att tillföra den bästa upplevelsen av finansiell teknologi genom fintech och partnerskap.”

Nium och Krungsri har gjort det möjligt för tjänster att tillhandahålla:

  • Sömlösa B2B, P2P, B2P och P2B gränsöverskridande betalningar för kunder i flera valutor.
  • Tillgång till flera betalningskorridorer i realtid som Storbritannien och Singapore och tillgänglighet över hela Europa, USA och Asien och Stillahavsområdet.
  • Omedelbara, snabba uppgörelser.

 

Nium har för närvarande strategiska partnerskap med några av de största bankerna i Thailand.

[1] Resultat som beskrivs i Visas Consumer Payment Attitudes Study 2021: https://www.visa.com.sg/dam/VCOM/regional/ap/documents/visa-cpa-report-2021-smt.pdf

2 På marknader där Nium erbjuder realtidstjänster. För fullständig information, besök: https://www.nium.com/network/

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/