Uppdaterad: Färjetrafik från Chonburi till Songkhla lanseras officiellt denna månad

Chonburi –

Uppdatering till den här artikeln, 10 november 2021: "Den blå delfinen" kommer definitivt att börja den 15 november från Sattahip till Songkhla och återvända till Sattahip den 17.. och fortsätta en veckovis service, vilket ökar i seglingar när volymerna förhoppningsvis växer.. alla som är intresserade ska ringa 0858426023 (Sattahip) eller 0858426021 (Songkhla). 

Förseningen från seglingen den 8:e orsakades delvis av avbokningar i sista minuten och det mycket höga tidvattnet under denna vecka, vilket gjorde att rampvinklarna blev ganska branta.

Passagerare är tillåtna men för jungfruresan kommer vi att begränsa antalet. Fartyget kan ta 550 passagerare.. vi kommer att följa Covid-19-reglerna vilket innebär att de bör vaccineras eller ha ett negativt antigentest inom 72 timmar före ombordstigning. Du är mer än välkommen att besöka fartyget på Chuksamet för en rundtur.

Ursprungliga artikeln:

En färjetrafik från den östra regionen Chonburi till det södra området av Songkhla kommer att lanseras officiellt i morgon, den 8 november, efter en lång försening på grund av Covid-19-pandemin.

Bilfärjan, som tidigare var planerad att trafikera i maj, drivs av Seahorse Ferries Company som köpte tredäckaren "Blue Dolphin" från Japan för 200 miljoner baht.

Färjan renoverades och kunde nu ta upp till 586 passagerare*(Se uppdateringen nedan för ett viktigt meddelande om offentliga passagerare), 80 lastbilar och 20 personbilar. Det underlättar också passagerare med gästrum, en restaurang, en nöjeszon och en lobby.

Lanseringen av operationen syftar till att potentiellt återuppliva turistindustrin och den inhemska ekonomin i Songkhla- och Chonburi-provinserna under Covid-19-situationen, enligt Marine Department.

FOTO: INN News

Rutten kommer att avgå från Chuk Samet Pier i Sattahip-distriktet i Chonburi-provinsen på måndag klockan 2. och anländer till Songkhla hamn cirka 00:10. på tisdag.

Enkelturen är cirka 330 nautiska mil (611 kilometer) lång och tar cirka 20 timmar vilket är betydligt snabbare än vägtransporten som tar cirka 1,130 23 kilometer eller cirka 24-XNUMX timmar, enligt myndigheterna. TPN media noterar körtider verkar variera från läsarrapporter och officiella uppskattningar.

TPN-media noterar dock att vissa Covid-19-restriktioner och regler kan gälla för resan, särskilt de som går till Songkhla som förblir en "djupröd" zon som klassificerats av den thailändska regeringen och har ett obligatoriskt utegångsförbud över natten, tillsammans med många andra begränsningar och regler. De som är intresserade av att göra resan bör fråga tjänstemännen vid Chuk Samet Pier angående kraven.

UPPDATERING: TPN media har bekräftat att färjetrafiken har uppgett att, på grund av Covid-19, kommer offentliga passagerare INTE att tillåtas på färjetrafiken tills vidare och de aktuella resorna kommer i första hand att vara för logistik. Vi kommer att ge en uppdatering när detta ändras.

FOTO: Prachachat

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/