USA:s regering planerar att donera 1 miljon doser av Moderna Covid-19-vacciner till den thailändska regeringen, avslöjar det thailändska utrikesministeriet

Bangkok -

Utrikesministeriet planerar att informera den thailändska regeringskommittén om att USA:s regering förbereder sig för att donera ytterligare 1 miljon doser av Moderna Covid-19-vaccinet till Thailand.

Utrikesminister Don Pramudwinai avslöjade för pressen idag, den 9 november, att USA:s regering är villig att donera mRNA-vaccin till Thailand genom Department of Disease Control vid ministeriet för folkhälsovård.

Ministeriet kommer sedan att föreslå ärendet för att söka godkännande från regeringen vid nästa möte. Det initiala antalet Moderna-vacciner var cirka 1 miljon doser, enligt myndigheterna, och kommer att levereras till kungariket inom kort.

När han tillfrågades om den exakta leveransperioden uppgav ministern bara att vaccinet sannolikt kommer att levereras till Thailand inom denna månad. Tidsramen kan dock variera beroende på regeringens beslut och beslutet från Department of Disease Control.

Det var oklart, konstaterar TPN-media, exakt varför den amerikanska regeringen donerade vaccinerna och ingen förklaring gavs uttryckligen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa? Klicka här.

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.