Påstådda illegala hasardspelsoperatörer med mer än 80 miljoner baht i inkomst arresterade i Pathum Thani

Pathum Thani –

En grupp påstådda illegala hasardspels- och lotterioperatörer greps i ett hus i Lam Luk Ka-distriktet i Pathum Thani-provinsen idag, den 16 november.

Gripandet genomfördes efter en husrannsakningsorder utfärdad från brottmålsdomstolen, som anger att platsen enligt uppgift organiserade en illegal webbsida för hasardspel online, känd som HuayDang888, och andra mindre lotteriwebbplatser, inklusive Lao-lotterier, Vietnam-lotterier, Yee Ki-lotterier, statliga besparingar Banklotteri, BAAC Lottery, Thai Stock Lottery, Utländskt lotteri, etc.

Enligt rapporterna fick webbsidorna hjälp av administratörer och mellanhänder för onlinespelare att kontakta och övertala kunder, inklusive allmänheten och ungdomar, att delta i illegala aktiviteter.

Webbplatsen gav också hjälp för insättningar och uttag för spel genom kommersiella banker i Thailand som kunde cirkulera mer än 30 miljoner baht per månad i deras system.

Två thailändska kvinnor som påstods vara administratörer tillfångatogs under razzian men namngavs inte omedelbart av polisen. Tusentals elektroniska enheter hittades och beslagtogs på platsen, inklusive 5 stationära datorer, 8 bildskärmar, 70 SIM-kort och en internetrouter, värd totalt mer än 80,000 XNUMX baht.

De misstänkta som greps fördes till en lokal polisstation för ytterligare förhör. Samtidigt uppgav polisgeneral Damrongsak Kittipraphat, biträdande kommissarie från den kungliga thailändska polisen, till pressen att han hade instruerat alla polisenheter att noggrant övervaka illegala operationer som involverar onlinespel i hela landet och att den kungliga thailändska polisen kommer att fortsätta att undersöka och spåra upp fler av de som var inblandade i de tidigare nämnda spelwebbplatserna.

Foto med tillstånd: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.