Dark-horse Nopparat behåller ledningen efter 36 hål på 4:e Thailand Mixed

Hua Hin, Thailand-

Rookien Nopparat Panichphol sköt sina på varandra följande 66 för att hålla fast vid ledningen efter halvvägs etappen i den fjärde rundan av BT3 million Thailand Mixed som arrangerades av TrustGolf på Black Mountain Golf Club i Hua Hin på onsdagen.

Den outbildade spelaren fortsatte genom 34 hål utan fel innan han begick sin första bogey på det åttonde hålet (med början på de bakre nio) och avslutade den andra rundan på 12 under-par-132, ett slag före den tvåfaldiga thailändska LPGA-touren vinnaren Trichat Cheenglab.

"Det var fortfarande en ganska bra runda för mig även om jag behövde tre puttar på det åttonde hålet. Bollen träffade kanten på hålet men sjönk inte in”, sa 23-åringen från Sa Kaeo vars senaste vinst kom i 2017 Thailands amatörmästerskap i Bangkok.

Den tidigare nationella spelaren kommer nu att gå in i den tredje omgången i ett proffsevenemang för första gången. Trots sin begränsade erfarenhet tror Nopparat att han har vad som krävs för att få en genombrottsseger den här veckan.

"Jag har långa drives och jag är säker på mina putters för tillfället. Jag kommer att fokusera på mitt spel och försöka skjuta poäng på alla par-fem-hål. Om jag kan slå 5-6 under en dag, har jag en bra chans att vinna”, tillade guldmedaljören i 2017 SEA Games.

När det gäller mental styrka är Nopparat också säker på att han kan hantera pressen av att spela i den sista gruppen på torsdag.

"Jag brukade göra guldmedaljputten som hjälpte Thailand att vinna SEA Games herrlag (2017) tidigare. Så jag tror att jag till viss del kan hantera en tuff situation bra. Det jag behöver göra är att fokusera på mig själv och bry mig mindre om andra spelare, tillade han.

26-åriga Trichat, vinnare av det thailändska LPGA Tour-evenemanget i Petchaburi förra månaden, var het i hälarna när hon sköt sju birdies utan bogey för en andra omgången 65. Hon satte sig bakåt med totalt 11 under- par-133.

"Jag träffade järnet bra och gjorde många birdies från runt 3-5 fot. Jag kom hit utan större förväntningar eftersom jag är utmattad av att spela vecka efter vecka. Det visar sig att jag spelar bättre när jag har mindre stress, säger den 26-åriga kvinnan från Bangkok.

"Jag hoppas kunna slå 4 under var och en av de kommande två omgångarna. Om jag kan uppnå det kommer det att vara bortom mitt mål, tillade hon.

Pathompon Fuengsawat kom som ensam trea efter en 65:a som innehöll sju birdies, en örn på 17.th hål och två bogeys. Han var tvungen att spela 24 hål på onsdagen eftersom dålig visualitet avbröt spelet i omgång ett.

"Jag var tvungen att stanna i den första rundan med sex hål att spela. Men jag höll ändå farten in i den andra omgången. Greenerna här är i perfekt skick vilket verkligen passar mig. Angående min spelplan imorgon hoppas jag kunna slå en kort i taget, prova träffen många fairways och hoppas kunna göra bra puttar”, sa Pathompon med totalt 134.

Den förre mästaren Arpichaya Yubol och heta Sadom Kaewkanjana, som vunnit fyra titlar på sina fem senaste starter, bevisade varför det är just de man ska titta på efter det första skottet en 66 och den senare en 65 för att hamna tre skott bakom ledningen på nio under -par-135.

Totalt 65 spelare har tagit sig till den tredje omgången med en nedskärning på en över-par-145.

Thailand Mixed arrangeras av TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknologi. Det stöds av Thailands Sports Authority, National Sports Development Fund, Ministeriet för turism och sport, Bangkok Bank, B.Grimm Company, Bond Holdings, AISPLAY, Bridgestone, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Digital T-Sport 7, Center for Covid-19 Situation Administration och Black Mountain Golf and Resort Hua Hin.

Förutom prispengarna kommer en check på Bt30,000 200 sponsrad av Bond Holdings att delas ut till en spelare med bäst poäng varje dag. Dessutom kommer XNUMX presentset av S.Khonkaen att ges bort till alla spelare den första dagen.

Fans kan se livestreaming av tävlingen på AISPLAY APP, https://www.facebook.com/trustgolfclub och på TrustGolfs Youtube-kanal kl. 9–5 den 16-17 november, kl. 9–3 den 18 november och kl. 9–3.30 den 19 november. T-Sport Channel kommer att direktsända den sista omgången. den 19 november.

…………………………………………………………….

Om TrustGolf

 TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik, har stöttat internationella turneringar inklusive "TrustGolf Women Scottish Open", en Ladies European Tour som samsanktionerats med LPGA Tour-evenemanget mellan 2021-2025. Ett stort antal världsledande golfare anmälde sig till evenemanget som bidrog till att främja en god image för Thailand. Dessutom fick thailändska kvinnliga spelare, under stöd av TrustGolf, möjligheten att tävla i det europeiska evenemanget.

TrustGolf stödjer även thailändska spelare på den globala scenen. Företaget skrev på med Thai No 1 Jazz Janewattananond, den nuvarande nr 1-spelaren på Asian Tour. Andra spelare som sponsras av TrustGolf inkluderar Prom Meesawat, Pavit Tangkamolprasert, Danthai Boonma, Wichanee Meechai, Kanphanitnan Muangkhumsakul och Prima Thammaraks.

Under 2021 kommer totalt fem Thailand Mixed som arrangeras av TrustGolf-serien, en TrustGolf-turné, att hållas 2021 med prispengar på 17 miljoner Bt att vinna.

När det gäller amatör- och juniornivåer arrangerade TrustGolf TrustGolf Thailand Masters 2019, Pro-Am Championship Powered by TrustGolf och Thai Academy Golf Team Championship 2020.

Företaget organiserade också projekt och turneringar för unga golfare som TrustGolf Scholarship, Golf to School och TrustGolf Amateur Qualifier 2021 som valde ut spelare att tävla i Women Amateur Asia Pacific-WAAP), IMG Academy Juniors World Florida Challenge

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/