Hua Hin Hope Prom skjuter 8 Birdies för att leda vid Black Mountain

Hua Hin, Thailand-

Hemstadshoppet Prom Meesawat producerade den låga omgången 64 för att bygga en tre-skotts ledning efter den tredje omgången av BT3 million Thailand Mixed som arrangerades av TrustGolf på Black Mountain Golf Club i Hua Hin på torsdagen.

Den 37-åriga Hua Hin-baserade skapade åtta birdies, fem längst ner i nio, för att avsluta dagen utan en bogey. Hans totalt 16 under-par-200 drev honom till finalen med en tretaktsfördel över halvvägsledaren Noppalit Panichphol och den kvinnliga utmanaren Trichat Cheenglab, var och en med 13 under.

"Jag fick äntligen fart idag. Jag slog bollen som jag ville, vilket gjorde det lättare för mig att göra mål, sa Prom som delade titeln med sin nära vän Chapchai Nirat i det andra Thailand Mixed-evenemanget i Chiang Mai i april. "Jag mår bra i varje del av mitt spel. Även jag gjorde ett misstag på det nionde hålet, jag kämpade mig fortfarande tillbaka för att rädda paret”, sa Prom vars 64 var rundans bästa. Det gav honom 30,000 XNUMX Bt sponsrade av Bond Holdings.

Men en mer lukrativ check på 450,000 XNUMX Bt väntar honom på fredag ​​om han skulle vinna i turneringen. Han blir då den första spelaren att vinna för andra gången i den blandade turneringen.

"Jag hoppas kunna ta farten vidare till finalen. Om jag kan spela konsekvent som jag gjorde idag kommer jag att ha en stor chans på fredag”, sa Prom i jakten på sin andra trofé för säsongen.

Efter att ha slagit back-to-back 66:or, kämpade rookien Nopparat Panichphol med sitt spel på torsdagen, och sköt fyra bogeys mot en örn på det sjätte hålet och tre birdies innan han slutade med 71.

"Vindarna gjorde det svårt för mig. Jag hade svårt att spela mina andra skott vilket berövade mig chansen att skjuta poäng, sa den 23-årige rookien på jakt efter sin första proffstitel.

"Jag behöver sex mina utslag och vänja mig vid vindarna. Dessutom, om jag kan fixa mina andra slag borde jag slå fler birdies imorgon, sa den tidigare thailändska amatörmästaren.

Trichat är fortfarande den bästa kvinnliga artisten för tredje dagen. Hon slog 70 för att förbli i striden.

"Jag slog inte fyra under som jag förväntade mig. Det blåste väldigt mycket där ute vilket gjorde det svårt att sikta på flaggpositionerna. Men att slå två under var inte så illa, säger den 26-årige Bangkokian som inte har några problem att spela i den sista gruppen tillsammans med herrarna (Prom och Nopparat).

"Att spela i samma grupp med Prom och Nopparat kommer att vara en bra möjlighet för mig. Jag kommer att försöka lära mig deras aggressiva och defensiva spel och tillämpa dem på damtouren”, sa Trichat, vinnare på Thai LPGA Tour förra månaden.

Efter fyra skott bakom ledarna var två formstarka Sadom Kaewkanjana och den första kretsens vinnare Arpichaya Yubol, vardera med 69 och 204:or.

Thailand Mixed arrangeras av TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknologi. Det stöds av Thailands Sports Authority, National Sports Development Fund, Ministeriet för turism och sport, Bangkok Bank, B.Grimm Company, Bond Holdings, AISPLAY, Bridgestone, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Digital T-Sport 7, Center for Covid-19 Situation Administration och Black Mountain Golf and Resort Hua Hin.

Förutom prispengarna kommer en check på Bt30,000 200 sponsrad av Bond Holdings att delas ut till en spelare med bäst poäng varje dag. Dessutom kommer XNUMX presentset av S.Khonkaen att ges bort till alla spelare den första dagen.

Fans kan se livestreaming av tävlingen på AISPLAY APP, https://www.facebook.com/trustgolfclub och på TrustGolfs Youtube-kanal kl. 9–5 den 16-17 november, kl. 9–3 den 18 november och kl. 9–3.30 den 19 november. T-Sport Channel kommer att direktsända den sista omgången. den 19 november.

…………………………………………………………….

Om TrustGolf

 TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik, har stöttat internationella turneringar inklusive "TrustGolf Women Scottish Open", en Ladies European Tour som samsanktionerats med LPGA Tour-evenemanget mellan 2021-2025. Ett stort antal världsledande golfare anmälde sig till evenemanget som bidrog till att främja en god image för Thailand. Dessutom fick thailändska kvinnliga spelare, under stöd av TrustGolf, möjligheten att tävla i det europeiska evenemanget.

TrustGolf stödjer även thailändska spelare på den globala scenen. Företaget skrev på med Thai No 1 Jazz Janewattananond, den nuvarande nr 1-spelaren på Asian Tour. Andra spelare som sponsras av TrustGolf inkluderar Prom Meesawat, Pavit Tangkamolprasert, Danthai Boonma, Wichanee Meechai, Kanphanitnan Muangkhumsakul och Prima Thammaraks.

Under 2021 kommer totalt fem Thailand Mixed som arrangeras av TrustGolf-serien, en TrustGolf-turné, att hållas 2021 med prispengar på 17 miljoner Bt att vinna.

När det gäller amatör- och juniornivåer arrangerade TrustGolf TrustGolf Thailand Masters 2019, Pro-Am Championship Powered by TrustGolf och Thai Academy Golf Team Championship 2020.

Företaget organiserade också projekt och turneringar för unga golfare som TrustGolf Scholarship, Golf to School och TrustGolf Amateur Qualifier 2021 som valde ut spelare att tävla i Women Amateur Asia Pacific-WAAP), IMG Academy Juniors World Florida Challenge.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/