British Council i Thailand delar ut sitt första "Women in STEM"-stipendium till en transkvinna som brinner för folkhälsan

I dagens samhälle är kvinnors roll inom vetenskap, teknik, teknik och matematik (STEM) fortfarande begränsad. Statistiken från UNESCO visar att endast 28 % av forskarna världen över är kvinnor och endast 30 % väljer att vidareutbilda sig inom ett område relaterat till STEM, vilket är ett av de viktigaste områdena i denna globaliserade värld där teknik spelar en avgörande roll i den globala ekonomin.

Women in STEM-stipendiet kombinerar två nyckelområden i British Councils arbete. Nämligen en stark tvärgående agenda för EDI (Equality, Diversity, and Inclusions) och att utveckla och internationalisera högre utbildning med särskilt fokus på Science. British Council lanserade detta nya stipendium globalt tidigare i år för att uppmuntra och göra det möjligt för fler kvinnor att studera på masternivå i STEM i Storbritannien. Med tanke på behovet av att även ge denna möjlighet till kvinnor som normalt sett inte skulle ha haft de ekonomiska resurserna att studera utomlands, är dessa fulla stipendier som täcker studieavgifter, boendeavgifter och personliga utgifter, samt ett särskilt stöd för dem som har barn och utgifter i samband med universitetets språkgrundkurs. I denna första lansering fanns det 108 fullt finansierade stipendier globalt, varav 15 var öppna för 8 länder i Sydostasien.

Av dessa 15 stipendier är vi glada över att kunna meddela att Thailand var framgångsrikt med British Councils val av Lizz Srisuwan, en läkare inom den offentliga hälso- och sjukvården med ett åtagande att främja lika tillgång till hälso- och sjukvårdssystemet, särskilt för HBTIQ och transpersoner, som den första mottagaren av "Women in STEM"-stipendiet i Thailand. Lizz är också Thailands och ASEAN:s första transkvinna som har fått stipendiet ‘Women in STEM’.

Lizz Srisuwan, Thailands första "Women in STEM"-forskare nämnde att hon, som transkvinna med erfarenhet av att arbeta inom offentlig hälso- och sjukvård på Thai Red Cross Society, alltid har ägnat särskild uppmärksamhet åt frågorna om HBTIQ, särskilt tillgången till hälso- och sjukvården eftersom det är en av de viktigaste frågorna för HBTIQ . Detta eftersom HGBTIQ har särskilda behov av hälsofrågor som ofta inte ingår i den allmänna hälso- och sjukvårdens rättigheter. Följaktligen är deras tillgång till hälso- och sjukvården begränsad av flera skäl, såsom rädsla för avvisning, diskriminering, stigmatisering, regler och förordningar och andra könsrelaterade juridiska rättigheter. Hon vill skapa möjligheter för alla att ha lika tillgång till den grundläggande hälso- och sjukvården utan några könsrelaterade frågor.

—Jag är mycket stolt över att ha fått det här stipendiet från British Council och att ha kommit säkert till Storbritannien. Jag förbereder mig för att börja min Master of International Public Health vid Liverpool John Moores University och har för avsikt att efter examen vill jag fortsätta arbeta med folkhälsopolitik för att stödja och lösa problemen med ojämlikhet för alla transpersoner och HBTIQ-personer.” € anger Lizz.

 

Dessutom, Helga Stellmacher, chef för British Council Thailand, uppger att British Council, som en internationell organisation för kulturella relationer och utbildningsmöjligheter från Storbritannien, syftar till att göra det möjligt för fler kvinnor att studera STEM-ämnen på masternivå i Storbritannien genom stöd av Women in STEM full-stipendier.

"I detta avseende är British Council Women in STEM-stipendier utformade för att främja möjligheter för kvinnor som är kompetenta inom STEM-utbildning men som inte skulle ha haft möjlighet att fortsätta sina studier med en magisterexamen i Storbritannien. British Council hoppas uppriktigt att dessa stipendier kommer att vara inkörsporten till framtiden för fler kvinnliga karriärer inom STEM-området och genom att ta en aktiv del i British Council Women in STEM-alumnigruppen, att de lärda kommer att spela en viktig roll i opinionsbildning för framtida generationer av flickor och kvinnor som inte minst representerar inflytelserika förebilder, tillade Fru Helga.

För det akademiska året 2021-2022 kommer British Council för andra året att erbjuda Women in STEM-stipendier för thailändska kvinnor samt ytterligare 7 länder i Sydostasien inklusive Laos, Kambodja, Myanmar, Vietnam, Indonesien, Malaysia, och Filippinerna. Mer uppdateringar och information finns på hemsidan www.britishcouncil.or.th eller Facebook-fansida "British Council Thailand".

# # #
#British Council #JCCOTH

 

Om British Council

British Council är Storbritanniens internationella organisation för kulturella relationer och utbildningsmöjligheter. Vi bygger kontakter, förståelse och förtroende mellan människor i Storbritannien och andra länder genom konst och kultur, utbildning och det engelska språket. Förra året nådde vi över 80 miljoner människor direkt och 791 miljoner människor totalt, inklusive online och genom sändningar och publikationer. Vi grundades 1934 och är en brittisk välgörenhetsorganisation som styrs av Royal Charter och ett brittiskt offentligt organ. Vi får ett 15-procentigt anslag för kärnfinansiering från den brittiska regeringen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/