Vet Chula och Soi Dog Foundation samarbetar för att undersöka ny metod för preventivmedel för hundar

En Ph.D. student vid Chulalongkorn Universitys fakultet för veterinärvetenskap (Vet Chula) forskar om en ny icke-kirurgisk metod för preventivmedel för hundar i samarbete med djurskyddsorganisationen Soi Dog Foundation. Med titeln "En studie av reproduktiva proteiner hos hundar associerade med utvecklingen av oocyter", syftar forskningsprojektet till att producera ett mer tillgängligt och prisvärt alternativ till sterilisering/kastrering till fördel för i synnerhet herrelösa hundar.

Larinthorn Udomthanaisit, studenten som leder projektet vid universitetets institution för obstetrik, gynekologi och reproduktion, förklarade att fokus för forskningen ligger på de proteiner som är ansvariga för befruktning och dräktighet i äggledarna hos honhundar.

"Om vi ​​kan ta reda på vilka proteiner som får äggcellerna att expandera, kan vi kanske skapa anti-befruktningsläkemedel eller hormoner," sa Larinthorn. "Vi kanske hittar en ny metod för befolkningskontroll som inte kräver steriliseringskirurgi. Om vi ​​kan blockera eller stoppa proteiner från att göra sitt jobb, skulle äggmognadsprocessen störas, och dessa honhundar skulle inte kunna fortplanta sig."

Sedan 2010 har endast tre artiklar i den globala forskningsdatabasen tittat på proteiner i reproduktionssystemet hos honhundar. Fynden visar att bildandet av äggceller (oocyter) efter ägglossning är en avgörande komponent för att avgöra om hunden kommer att befrukta eller inte. Men forskarna har ännu inte avgjort vad som får äggcellerna att expandera.

Soi Dog kommer att samla in äggstockar, livmoder, endotelceller och blodprover från 60 av de hundar som de möter genom sitt storskaliga kastreringsprogram och skicka dem till Larinthorn och hennes team för en undersökning. Forskning förväntas ta ett år att generera korrekta resultat.

För närvarande är de vanligaste preventivmetoderna för hundar i Thailand spay/kastreringsoperationer, som medför höga driftskostnader, och preventivmedelsinjektion, som kan få hundar att utveckla endometrit (inflammation i livmodern som kan vara dödlig). Denna forskning markerar därför en viktig utgångspunkt för den framtida utvecklingen av ett säkert, effektivt och prisvärt hormonellt pilleralternativ.

"Djurägare skulle vara mer benägna att sterilisera sina husdjur i framtiden om det finns en säker och billig metod för att göra det", säger Soi Dogs djurskyddschef Dr. Alicja Izydorczyk. "Detta är viktigt med tanke på att övergivande av husdjur fortfarande är ett stort problem i Thailand."

Soi Dog uppskattar att ungefär hälften av de ägda hundarna de möter får ströva fritt, och många är inte steriliserade/kastrerade eller rutinmässigt vaccinerade, vilket leder till födseln av oönskade valpar och spridningen av infektionssjukdomar. Många av dessa valpar kommer att dö efter ett kort liv av lidande och, i kombination med att sällskapshundar regelbundet överges på gatorna, skapas en oändlig cykel av lidande. Dr. Alicja betonar vikten av storskalig sterilisering och utbildning för att bryta denna cykel och välkomnar innovationen från Larinthorn och hennes team.

Sterilisering är – och har alltid varit – i framkant av Soi Dogs arbete och har hittills visat sig vara det mest etiska och effektiva sättet att kontrollera gatuhundar och kattpopulationer. Sedan 2003 har stiftelsen steriliserat/kastrerat och vaccinerat över 620,000 XNUMX hundar och katter i hela Thailand – fler än någon annan organisation i världen.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/