Phuket Health-tjänstemän rapporterar två pågående Covid-19-kluster på ön, ett inklusive Soi Bangla i Patong stad

Phuket -

Phukets folkhälsomyndigheter rapporterade idag, den 24 november, två angående Covid-19-kluster i Phuket-området bland grupper i Soi Bangla-anläggningar i Patong och studerande på plats.

Dr. Withita Jangiam, biträdande direktör från Vachira Phuket Hospital, avslöjade att antalet Covid-19-infektioner hade börjat öka i Phuket från 50 fall till 80 fall. Och i går, den 23 november, rapporterades det totala antalet Covid-19-infektioner till 105 fall.

Av 105 fall på ön fann man att majoriteten kom från två huvudkluster. En av dem var en pågående infektion bland grupper av elever som samlades för skollärande på plats. De flesta av eleverna ska ha blivit smittade av sina familjemedlemmar, vilket också inträffat i många delar av Phuket sedan skolor öppnades på ön.

Biträdande direktören uttalade till pressen: "Fler och fler elever rapporterades smittade, särskilt när skolorna var öppna för lektioner på plats där eleverna gick i klassen och lekte i grupp. Relevanta myndigheter, inklusive skolor och provinsiella utbildningsmyndigheter, övervakar nu situationen och hittar tillsammans lösningar och åtgärder för att förebygga och kontrollera infektioner bland elever. Vi uppmuntrar eleverna att inte umgås med varandra när lektionerna är utanför lektionerna, men detta är inte en lätt åtgärd.”

Ett annat Covid-19-kluster rapporterades på Soi Bangla i Patong stad bland grupper av turister och arbetare på nöjesställen. Från och med måndagen den 22 november hade totalt 391 personer, turister och lokalanställda som var medlemmar i riskgrupper testat för Covid-19 via ATK-screening. Av det hittades 24 fall infekterade, vilket motsvarar 6.14 procent.

Affärsplatser på Soi Bangla hade tidigare ömsesidigt kommit överens om att de skulle stänga sin verksamhet i minst tre dagar för större Covid-19-städning om det fanns minst två Covid-19-infektioner. Samtidigt lovade de att följa de provinsiella förebyggande åtgärderna för att förhindra spridningen av Covid-19. Detta har lett till rapporter om striktare kontroller av kunder och personal för covid-19-vaccinationsstatus under de senaste dagarna.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.