Hundratals papperslösa migranter greps vid gränsen mellan Thailand och Myanmar i Tak-provinsen i morse

Tak –

En grupp på 184 papperslösa migranter fångades nära gränsen mellan Thailand och Myanmar i Phop Phra-distriktet i Tak-provinsen under de tidiga timmarna i morse, den 25 november, medan de enligt uppgift försökte ta sig in i landet illegalt.

Ett team från 14:e infanteriregementets arbetsstyrka beordrades att räta ut gränspatrullerna i distriktet för att förhindra smuggling av illegala migrantarbetare till landet runt klockan 1:00. i torsdags när de enligt uppgift stötte på misstänkt rörelse i en tät skog.

Soldaterna rusade sedan för att inspektera målområdet och upptäcker totalt 184 Myanmar papperslösa migrantarbetare, 111 män och 73 kvinnor, som sitter diskret i mörkret. Var och en av dem hade minst ett bagage. Många sågs huttra av det kalla vädret och utmattade av att gå över gränsen över långa avstånd.

Den inledande undersökningen visade att gruppen packade ihop för att vänta på att deras återförsäljare från byrån skulle hämta dem innan de planerade att lämna dem i de inre delarna av landet.

Den påstådda agenten i Myanmar skulle hjälpa dem att flytta genom att korsa Moei-floden till området i Phop Phra-distriktet där de skulle träffa sina lokala återförsäljare för att hjälpa till att föra dem till de inre områdena och Bangkok, där arbetare för närvarande är i nöd p.g.a. arbetskraftsbrist. Varje migrant måste betala en provision på upp till 20,000 XNUMX baht för processen.

Alla av dem är under förvar av Phop Phra Police och går igenom Covid-19-tester för att upptäcka eventuella infektioner och förhindra spridning av sjukdomen i landet. Det var oklart om de skulle utvisas omedelbart efter testerna.

Foto med tillstånd: Thairath

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.