Nöjesställe i Banglamung gjorde en razzia i morse för påstådd olaglig försäljning av alkoholhaltiga drycker och brutit mot Covid-19-reglerna

Banglamung –

En nöjesplats i Banglamung-distriktet razziades av tjänstemän tidigt på morgonen, den 28 november, för påstådd olaglig försäljning av alkoholhaltiga drycker och brott mot Chonburis lag om kontroll av smittsamma sjukdomar.

Poliser från Pattayas polisstation anlände till "Babylon Pattaya" som ligger vid Sai 3 i centrala Pattaya i Nong Prue Subdistrict klockan 1. för inspektion efter att ha mottagit telefonklagomål från en bekymrad medborgare om att det förekom illegal försäljning av alkoholhaltiga drycker på platsen som bröt mot Chonburi Communicable Disease Control Act. Den berörda medborgaren var enligt uppgift oroad över spridningen av Covid-00 på denna plats. TPN noterar dock att det tidigare på kvällen fanns tusentals folkmassor på den närliggande stranden för Pattayas fyrverkerifestival, men det verkade som att just denna berörda medborgare inte var lika bekymrad över denna händelse. Dessutom påstås platsen ha brutit mot flera andra nuvarande regler, inklusive de som förbjuder nattliv och nöjesställen från att öppna, nuvarande öppettider och regler för social distans.

Vid ankomsten sågs kunderna enligt uppgift äta mat och dricka alkohol innan de försökte fly i panik så snart de såg poliserna. Polisen omringade området och inledde en utredning och enligt uppgift upptäckte att alkoholhaltiga drycker fanns i plastflaskor och kvittonen skrevs som "fruktjuice" istället för alkoholdrycken för att försöka lura poliser, som uppgav att detta uppenbara försök inte fungerade .

Till en början Pol. Överste Methawit Praditphon, superintendent för Pattaya City Police, har fängslat en påstådd butikschef, vars namn inte omedelbart gavs, för ytterligare rättsliga förfaranden. Det uppgavs inte specifikt av polisen om några kunder bötfälldes eller greps under razzian.

Ett förbud mot försäljning av alkohol på restauranger och stängning av barer och nattliv har funnits i Pattaya sedan den 10 april i år, närmar sig åtta månader, med myndigheter som säger att det är osannolikt att regeln hävs förrän åtminstone i mitten av januari nästa år. Förbudet har lett till omfattande framställningar och vädjanden från företagare för att häva förbudet och dussintals diskussioner och trådar på sociala medier, både thailändska och engelska.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.