Mer strikta förebyggande åtgärder implementerade i Phuket, efter angående antalet Covid-19-infektioner

Phuket -

Myndigheterna i Phuket har beordrat strängare förebyggande åtgärder efter ökande Covid-19-infektioner på ön, särskilt i Soi Bangla, Patong.

Pichet Panaphong, vice guvernör i Phuket, avslöjade för Associated Press igår, den 27 november, efter mötet i Phuket kommitté för smittsamma sjukdomar att flera turister, både thailändska och utländska, försummade Covid19-reglerna och inte skyddade sig själva genom att bära en mask och göra social distansering. .

Myndigheterna har rådfrågat konsulaten för att påminna sina invånare om att erkänna och följa Thailands regler. Samtidigt kommer även ytterligare skärpta förebyggande åtgärder att genomföras, enligt vice guvernören.

Turister som visade sig inte bära ansiktsmasker skulle först varnas. Men om de fortsätter att vägra att lyda förordningen kan de dömas till böter på högst 20,000 XNUMX baht.

”Om anläggningens ägare inte heller samarbetade för att varna sina kunder skulle de kunna dömas till rejäla böter och eventuellt en tillfällig nedläggning av verksamheten. Dessutom skulle varningsskyltar installeras i området för stora turistattraktioner som Soi Bangla och Patong för att påminna turister om att skydda sig själva genom att bära masker och utföra social distansering hela tiden, avslutade Pichet.

Som presstid, rykten om att Soi Bangla skulle stängas helt tillfälligt förblev bara det, rykten, med tjänstemän som betonade att de inte ville straffa alla företagsägare på detta sätt och föredrog att alla skulle samarbeta med Covid19-åtgärder. Tekniskt sett är barer och nattliv lagligt stängda, men i verkligheten har många ställen blivit "restauranger", som en gråzon att tillåta sig att öppna.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.