252 thailändska och utländska resenärer från åtta södra afrikanska länder uppmanas att söka RT-PCR-tester gratis omedelbart

Nationella -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) uppmanade thailändska och utländska besökare som reser från åtta södra afrikanska länder från den 15:e till den 27:e november att söka ett RT-PCR-test gratis så snart som möjligt.

CCSA talesman Dr. Taweesilp Visanuyothin uppgav under den dagliga pressgenomgången idag, den 1 december, att totalt 255 personer som reser från åtta afrikanska länder, nämligen Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe, har anlänt. i Thailand under "Sandbox"-programmet från 15 till 27 november. Många av dem anlände före den aktuella oron över Omicron, vilket är anledningen till att de tidigare släpptes in under nuvarande inträdesprogram och före det senaste förbudet mot ovanstående länder.

Av det är 252 personer kvar i Thailand – tre har redan lämnat. 11 av de återstående resenärerna är spårbara via applikationer.

"Därför uppmanade den thailändska administrationen alla de 252 nuvarande besökarna, både thailändska och utlänningar, att presentera sig för myndigheterna och söka RT-PCR-tester för att upptäcka den möjliga nya Omicron Covid-19-varianten gratis," sa Dr. Taweesilp.

Hittills har 27 länder hittats med Omicron Coronavirus-variantinfektioner. Smittorna importerades och de flesta av dem var ankomster som returnerades från åtta afrikanska länder.

TPN noterar att även om varianten är ett problem på grund av antalet mutationer, studeras varianten fortfarande och det finns begränsad information om den, även om Världshälsoorganisationen ber om ett försiktigt, lugnt svar. WHO har också kritiserat länder som Thailand som infört reseförbud, och hävdat att dessa är knähäftiga reaktioner som inte kommer att stoppa varianten.

TPN noterar att CCSA också varnade för att om de 252 resenärerna inte frivilligt kommer in för ett Covid-19-test, kan de bryta mot strikta gällande nöddekretlagar i Thailand som medför stora påföljder som höga böter och potentiell fängelsetid.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.