Pattayas underhållnings- och turismoperatörer lovar att fortsätta driva på för att tillåta alkoholförsäljning åtminstone på restauranger och hotell

Pattaya –

Pattayas underhållnings- och turismoperatörer har lovat att fortsätta driva på för att tillåta alkoholförsäljning på restauranger, hotell och tillåta laglig återöppning av arenor, även efter att Chonburis kommitté för smittsamma sjukdomar avböjde att lätta på alkoholreglerna när de släppte sina senaste beställningar kring Covid-19-restriktioner i natt, den 1 december.

Detta trots att platser som Bangkok och Phuket utökar sina drickstider på "restauranger" (i verkligheten är många barer öppna med tillfälliga licenser eller thailändska Covid-kort) och mer populära turistmål som Cha-am och Ayutthaya som tillåter dryck på restauranger. Pattaya, det tredje mest besökta turistmålet i Thailand (och 2019 med nästan tio miljoner besökare, den 19:e i världen), världsberömt för sitt nattliv, är fortfarande under ett allmänt impopulärt alkoholförbud, vilket skadar tusentals restaurang- och hotellförsäljningar och hålla hundratals barer och nattliv stängda, hålla uppskattningsvis 40,000 XNUMX människor utan arbete enligt lokala turistorganisationer. Pattaya är inte ensamma, Hua Hin och Chiang Mai har också varit under lagliga förbud mot alkohol, trots att de är andra turistområden, och har mött liknande protester från företagsägare.

Sinchai Wattanasart, en hotelloperatör i Pattaya som har varit en del av flera stora möten med dussintals upprörda stora hotell-, turism- och restaurangoperatörer i Pattaya, sa till den associerade thailändska pressen, "Vi måste tillåtas försäljning av alkohol i denna turism. "högsäsong" (december) eftersom många utländska och inhemska turister fortfarande besöker Pattaya. Dock, turister är förvånade över att upptäcka att alkoholförsäljning inte är laglig här på något hotell, restaurang eller bar förutom 7-11 och stormarknader. Barer och nattliv förblir stängda i Pattaya, som är känt för sin nattekonomi, och driver många människor till andra städer och provinser som har haft "undantag" som Bangkok, Samui, Krabi och Phuket. Vi har inte fått någon anledning till att Pattaya, som är starkt beroende av nattliv och underhållning, inte beviljats ​​samma undantag trots många tack av en logisk, förnuftig anledning till varför stängningen kvarstår. Pattayas borgmästare uppskattade staden till cirka 85 % helt vaccinerad mot Covid-19 nyligen, det finns ingen anledning till att vaccinationsmässigt inte är redo att öppna."

FOTO: 77kaodedChonburi

”De nuvarande reglerna är inte rättvisa när restauranger inte får servera alkohol medan butiker utanför får sälja alkohol. Under de senaste festivalerna har många restauranger sett tusentals människor köpa alkohol från närbutiker och dricka i allmänna utrymmen eftersom vi inte kunde sälja till dem lagligt på våra licensierade, säkra platser med fullt vaccinerad personal och många hälsoåtgärder. Vi håller inte med om ordern som inte tillåter försäljning av alkohol på restauranger och regeringen ger inte ekonomiskt stöd för detta förbud och stängning för närvarande.”

"Vi hittar vårt sätt att driva på den här frågan och vi kommer att fortsätta driva på det här tills vi tillåts eller ges en vettig, logisk anledning till varför Pattaya förblir förbjudet. Vi förstår oro för gigantiska nattlivsställen som nattklubbar från regeringen, men varför straffa varje enskild sektor för detta? Varför inte göra förnuftiga separationer som låter restauranger och hotell sälja som en början och gå vidare därifrån? Det nuvarande förbudet skadar VARJE sektor i Pattaya, inte bara barer. Det här handlar inte om red-light district eller nattliv. Fullständiga förbud mot alkohol får turister att hoppa över hela staden och stanna i Bangkok, Phuket eller någon annanstans som har ett undantag att sälja, vilket skadar alla företagare, även de som inte säljer alkohol, i Pattaya.” förklarade Sinchai.

Damrongkiet Pinitkan, sekreterare för Pattaya Entertainment and Tourism Association, sa till media för TPN: "Vi måste återöppna underhållningssektorn lagligt i Pattaya före jul- och nyårsfestivalen för att locka fler thailändska och utländska turister."

FOTO: Sophon Kabel-TV (STV)

"Vi är säkra på att Pattaya är säkert från Covid -19 eftersom mer än 80 procent av människorna har vaccinerats, enligt staden. Antalet Covid – 19 nya och bekräftade fall har fortsatt att minska. Covid-19-situationen är fortfarande under kontroll lokalt. Ändå fortsätter vi att ha detta förbud och många förslag från företagare, såsom planer som liknar Khao San Road i Bangkok eller Bangla Road i Phuket, som är öppna med regler om vaccinationsstatus och öppettider, har inte beviljats.” Damrongkiet förklarade.

"Vi förstår att nöjesställen, som stora nattklubbar, är de svåraste sektorerna för regeringen att öppna igen. Vi behöver dock alkoholförsäljning på restauranger som Phuket, Krabi, Bangkok, Cha-am och många fler. Det nuvarande förbudet skadar alla, inte bara barägare, och förvirrar turister.” avslutade Damrongkiet.

TPN-media noterar att flera grupper enligt uppgift planerar fler stora protester över förbudet inom en snar framtid och fler möten med tjänstemän och ledare har planerats, inklusive idag. Chonburis regering har inte officiellt släppt eller gett en anledning till att Pattaya inte beviljades ett undantag, även om Pattayas borgmästare upprepade gånger har sagt att han stöder ett upphävande av förbudet och tillåter ett liknande undantag för barer och nattlivssektorn som Phuket har. Beslutet är dock inte hans ensamma och är för närvarande beslutet av Chonburi smittsamma sjukdomskommitté och Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), som har många medlemmar.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.