Hua Hin ger tillstånd att sälja alkohol på kvalificerade restauranger efter veckor av företagsägares önskemål

Prachuap Khiri Khan –

Två underdistrikt i Prachuap Khiri Khan-provinserna godkändes för försäljning av alkoholdrycker och drycker på kvalificerade restauranger, enligt tillkännagivandet från den provinsiella kommittén för smittsamma sjukdomar den 1 december.

Underdistrikten är Hua Hin och Nong Gae, som ligger i de "blå zonen" i Hua Hin-distriktet.

Enligt det officiella tillkännagivandet nedan får lokala restauranger med SHA-certifikat servera alkoholhaltiga drycker till kunder fram till 10:00. Inrättningarna måste strikt följa Covid-Free Setting-reglerna och andra förebyggande åtgärder som utfärdats av provinskommittén för att förhindra spridning av Covid-19 Coronavirus.

TPN Media noterade att detta markerar det tredje godkännandet av alkoholdrickande i vissa områden i turistpilotprovinser hittills denna vecka. Chonburi, som innehåller turistområdena Pattaya/Sattahip/Koh Larn och delar av Si Racha, har fortfarande inte beviljats ​​tillstånd som presstid, trots veckor av protester från företagare lokalt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.