Pattaya Cricket Club på Chiang Mai 6's Tournament 4:e och 5:e december 2021 – Dag 1

Chiang Mai, Thailand-

PCC deltog i detta prestigefyllda evenemang på Thailand Cricket Calendar som tvåa i förra årets turnering och innehavare av Chiang Mai 8:s trofé. 

 

   Det fanns 11 lag uppdelade i två divisioner, spelarna (inklusive PCC) och The Gentlemen. Alla spelare skulle kasta en över utom wicketkeepern. Batmen som fick 31 poäng skulle inte gå i pension. Wides och No Balls skulle räknas som 3 runs och skulle inte bollas om. 4 poäng skulle delas ut för en vinst och det fanns bonuspoäng för wickets och runs. En parpoäng var cirka 60 runs

 

   De största och minsta kaptenerna möttes i den första matchen. Bernie Lamprecht vann tosningen och bad Lamphun att slå. Jainish öppnade för Chanchai, en thailändsk internationell spelare och konsekvent turneringens bästa slagman, åkte den tredje bollen. och fångades av Jainish. En lysande start. Habby Singh bowlade härnäst och kapten David (Cher) fastnade på gränsen av kapten Goliath (Bernie) för en anka. 14 för 2 av 2 overs. Utmärkt. Choo gjorde ett rejält motstånd innan han kördes ut av bra arbete från Gary Porter och Habby för 27. Lamphun kunde bara klara av 49 mot 3 och en svår poäng att försvara. 

   PCC skickade in Colin Clark och Luke Stokes för att möta Cher. Lamphun bowlers höll runs per over under 10 i de flesta fall. Colin kördes ut när han halkade två gånger för det andra åket och gick för 16. Luke stabiliserade skeppet med 13 not out medan Jainish fångades bakom av Ton för 3. Habby slog vinnande 4 av sin första boll och PCC vann med 4 wickets med en boll till godo. En enastående start på tävlingen.

 

   Dagens andra match var mot Chiang Mai All-Stars som blev turneringsmästare, men knappast överraskande med så många internationella och premierskapsspelare!! Föga överraskande led våra bowlare när Bernie vann tosningen och bad CMAS att slå. Bara Habby och Gary lyckades tjäna rimliga siffror på 15 respektive 14 per over, resten var 24 plus. Det hjälpte inte när Colin gjorde det. Kom inte till en skidåkare utanför Lukes första boll och Habby tappade Abaid från Simon Wetherells första boll. Abaid Ullah, Zia-al-Haq och Anowar Islam gick alla i pension efter 31 eller mer och fullbordade blåmärken innings med totalt 108 för 0.

   Colin och Luke öppnade för PCC mot Ashan Fonseka. Colin fick 5 i den första over medan Luke bar sitt slagträ för en dämpad 10. Habby gick efter en Golden Duck till Abaid och det hela såg väldigt bistert ut. Simon kördes ut för 3 chansande fältarens arm – ännu grimmare. Danny Evans tog rollen som run-chaser med fina 21 inte ut, men 74 av den sista overen var utom hans räckhåll, vilket lämnade PCC med 44 för 4 och en förlust med 64 runs.  

   

   En rimlig start på dagen med en vinst och en förlust. Se nästa matchrapport för dag 2.

   

 

   

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/