Skadad elefantunge, som lider av tio skottskador och sitter fast i en fälla, behandlas nu i Pattaya

Pattaya –

En skadad elefantunge, som enligt uppgift led av tio skottskador och fastnat i en fälla i Chanthaburi, behandlas nu i Pattaya.

Den fyra månader gamla elefantungen hittades i en nationalpark i Chanthaburi förra månaden av parkvakter. Den lilla elefanthonan behandlas nu i Nong Nooch Garden Pattaya. Parktjänstemän döpte henne till "Fah Sai" (klar himmel).

Veterinär Dej Siridmarong berättade för The Pattaya News, "Hennes främre vänstra ben hade fått allvarliga skador från minst tio skottskador. Hennes främre högra ben fick också nästan amputeras på grund av infektion från en fälla. Vi har skurit av en del av hennes infekterade ben för att rädda hennes liv.”

"Vi har dragit ut en kula från hennes ben medan vi måste genomföra framtida operationer för att dra ut de andra kulorna under de närmaste dagarna. Nu kan hon gå."

Direktören för Si Racha-kontoret vid Department of National Parks Wildlife and Plants Conservation Mr Ruamsin Manajongprasert sa till The Pattaya News, "Vi har lämnat in en polisanmälan för att hitta misstänkt som gjorde detta mot elefanten, vi tror att illegala tjuvjägare var ansvarig. Det är ett mirakel att hon överlevde.”

Fah Sai har enligt uppgift också växt nära andra elefanter i parken, inklusive en mammaelefant som enligt uppgift har adopterat Fah Sai och återfår sin styrka varje dag, enligt Nong Nooch Garden-parkens tjänstemän.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.