Pattaya studerar förslaget att förvandla taxibilar till elbilar som en del av projektet Eastern Economic Corridor

Pattaya –

Pattaya City studerar ett förslag att förvandla taxibilar till elektriska taxibilar, vilket skulle vara den första platsen i EEC (Eastern Economic Corridor) att göra det och skulle vara ett stort steg framåt, enligt planerare, för en hållbar miljövänlig turism i Thailand och Pattaya. 

Ett stort möte hölls på tisdagen (7 december) och leddes av Pattayas stads borgmästare Sontaya Kunplome, olika EEC-medlemmar och representanter från SNC Group (En utrustningstillverkare).

Borgmästare Sonthaya sa till TPN media, "Vi vidareutvecklar anläggningar i staden med teknik och digitala system. Samtidigt stödjer vi en 'Green City'-vision för Pattaya-turism med miljövård under 'NEO Pattaya'-konceptet."

TPN media noterar att, i lekmannatermer, betyder detta i huvudsak att Pattaya lägger grunden för en ambitiös femårsplan som vi tidigare täckte HÄR.  Detta stödjer den bredare visionen för den östra ekonomiska korridoren som vi har skrivit många artiklar om genom åren. För en sammanfattning av EEC-planen, klicka här.

EEC-kommittén har också planerat många framtida projekt för Pattaya, som dessa.

"Vi studerar nu säkerhetssystemet för kollektivtrafik för att minska föroreningarna i framtidens turiststad (det nya "buzzword"-namnet för Pattaya, enligt borgmästaren). Taxibilar testas för att förvandlas till elektriska taxibilar för att stödja nya ekonomiska, sociala, miljömässiga och kulturella stilar. Vi planerar att prova dessa elbilar i Pattaya och om vi lyckas implementera dem som en övergripande Chonburi-modell.” Borgmästaren fortsatte.

TPN-media noterade att testfordonen, eftersom de är elektriska taxibilar, skulle vara mycket mindre än de nuvarande taxibilarna som används i Pattaya, men borgmästaren och hans team tror att detta skulle glädja människor som vill ha en positiv inverkan på miljön och skulle också lägga till en synlig "charm" till taxisystemet i Pattaya.

Förslaget är fortfarande i sin linda och kommer att behöva en obestämd tidsperiod för att få godkännande från Pattayas kommunfullmäktige, EEC-kommittén och andra relevanta myndigheter för att gå vidare, noterar TPN-skribenten Adam Judd.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.