Det fjärde möjliga fallet av Covid-19 Omicron-infektion rapporterats i Thailand

FOTO: Thairath

Nationella -

Thailands folkhälsoministerium rapporterade det möjliga fjärde fallet av Omicron-infektion i går eftermiddag, den 9 december.

Dr Supakit Sirilak, generaldirektör för Institutionen för medicinska vetenskaper (DMS), avslöjade under presskonferensen att den nya Omicron-infektionen var en 41-årig thailändsk FN-personal som enligt uppgift var på väg tillbaka från Demokratiska republiken Kongo för att Thailand via Test & Go-programmet.

Han var redan helt vaccinerad med två sprutor av AstraZeneca, enligt rapporterna. Den första hälsoundersökningen upptäckte potentiell B.1.1529 av Omicron-varianten.

Den oroande personen är nu isolerad under noggrann observation av myndigheterna medan hans prover skulle testas ytterligare för detektion av Whole-Genome Sequencing (WGS) för noggrannhet och bekräftelse.

Samtidigt bekräftade även generaldirektören det två kvinnor som hade rest till Nigeria och smittats av Covid-19 Coronaviruset igår bekräftades också med Omicron-varianten, vilket markerar tre bekräftade fall av den nya varianten i Thailand hittills.

Alla fyra fallen kom dock inte förbi det första inträdestestet för Covid-19 och Dr. Supakit har betonat att forskare fortfarande studerar Omicron och dess mutationer och peer-reviewed, slutliga data om det var allvarligare, kan leda till fler sjukhusvistelser eller potentiellt undvika vacciner var fortfarande inte bekräftade och skulle sannolikt ta flera veckor till. Dr. Supakit rådde medborgare och invånare i Thailand att fortsätta med regelbundna försiktighetsåtgärder som social distansering och handtvätt, vaccinera sig och inte få panik.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.