Pattaya Citys tjänstemän säger att de fortsätter att arbeta för att lösa problem med överbefolkning av gatuhundar i området

Pattaya –

Pattaya stad fortsätter att lösa problem med gatuhundar, åtminstone enligt framstående stadstjänstemän som en av de vice borgmästarna. 

Den nuvarande planen är i huvudsak att gatuhundar förs till ett tillfälligt skydd innan de släpps tillbaka till där de bor i lokala samhällen efter träning, vaccination och sterilisering.

Pattayas borgmästare Manot Nongyai berättade för The Pattaya News i en uppdatering, "Vi har gjort det nuvarande projektet att återföra hundar till sina hem (gatan, stranden, etc. där de hittades) efter sterilisering i tre år nu. Detta projekt var enormt framgångsrikt tidigare och hade minskat populationen av hundar över tiden på ett säkert och humant sätt samtidigt som hundarna fick leva i sin naturliga miljö så länge de inte var aggressiva eller orsakade problem.”

"Nu erkänner vi dock att vi har haft en del problem efter Covid -19-pandemin. Många hundar övergavs på gatan av människor som förlorade sina jobb och återvände till sina hemprovinser eller till och med länder. Dessa hundar steriliserades inte och många blev dräktiga, vilket ledde till att fler gatuhundar föddes. Under de senaste cirka tjugo månaderna av pandemin har vi nu en helt ny generation av unga hundar som lever på gatorna i Pattaya och som har vuxit upp helt och hållet i denna miljö och populationen av hundar har ökat i vissa områden. Vi är oroliga när turister börjar återvända över att några av de yngre hundarna inte kommer att veta hur de ska anpassa sig till ett ökande antal människor och att många utländska turister kanske inte är vana vid gatuhundar. Så vi planerar att tillfälligt samla in yngre hundar till skyddet igen för sterilisering, vaccination och för att säkerställa att de inte är aggressiva." Manot förklarade.

"Hundarna som förs in i skyddet kommer att ges sjukvård och kommer att tränas innan de hittar sina nya hem. Om någon vill adoptera hundar, kom gärna och besök härbärget i Soi Klong Yai Abbey i Pong-distriktet, Banglamung.” Manot uppgav.

"Vi har cirka 600 hundar i vårt skydd för närvarande och begränsat stöd eftersom välgörenhetsstiftelser som tidigare tog hand om hundarna fick slut på finansiering och lämnade tillbaka skyddet till Pattaya Citys förvar (Som vi rapporterade HÄR i juni förra året). Vi vill inte sätta in fler gatuhundar i det här skyddet förutom om de är aggressiva eller bråkmakare.” Vice borgmästaren avslutade.

TPN media noterar att ämnet soi-hundar och hur man hanterar situationen ofta driver passionerade samtal på våra sociala mediekanaler. Pattaya står dock till stor del bakom det tillvägagångssätt som används av Soi Dog och andra framstående djurskyddsgrupper, kallade CNVR. (Fånga, kastrera, vaccinera, återvända). För mer om denna metod, klicka här.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.