15 mestadels papperslösa "turister" från afrikanska länder greps för att ha rapporterats olagligt samlat och drickande i Bangkok

Bangkok -

En grupp afrikanska och thailändska påstådda festdeltagare greps i Bangkok tidigt måndagen den 13 december, efter att ha samlats och druckit alkoholhaltiga drycker, vilket brutit mot förordningen om Bangkoks smittsamma sjukdom.

Immigrationspolisen anlände till Nakhon Bar i Bangkok i Ramkamhang-området för inspektion runt 1:45. efter rapporter om att platsen påstås ha organiserat en illegal sammankomst och serverat alkoholdrycker till kunder. Lagligt sett är alla barer, pubar och nattklubbar fortfarande stängda nationellt (officiellt i alla fall), och endast kvalificerade restauranger kan servera alkohol fram till 11:00 i Bangkok. Reglerna för alkohol skiljer sig från provins till provins i Thailand för närvarande på grund av nationella Covid-19-åtgärder, noterar TPN-media.

Vid ankomsten hittades ett 15-tal utlänningar i restaurangen som var designad i en ombyggd fraktcontainer. Några lokala thailändska kunder upptäcktes också på platsen med mat och alkoholhaltiga drycker.

Från den första dokumentgranskningen var de flesta utländska kunder från afrikanska länder, som Nigeria, Kongo och Kamerun. De flesta av dem hade inte pass eller hade en laglig invandringsstämpel på sina pass. Thailändsk media beskrev gruppen som turister, men detta är osannolikt noterar TPN media utan någon ordentlig dokumentation eller visumstämplar.

En thailändsk kvinnlig medborgare, 41, vars namn inte släpptes av polis och immigration, hävdade att myndigheterna som en restaurangägare berättade för tjänstemännen att platsen hade varit en diskret samlingsplats för mestadels turister från afrikanska länder i mer än en månad. Hennes restaurang var redan stängd på grund av ekonomiska problem i Covid-19-situationen men de ska ha hyrt en fraktcontainer för att driva en illegal fest. Hon uppgav att lokalen hoppades komma runt gällande stängningsregler genom att hävda att kunderna endast köpte alkohol för take-away till fraktcontainern i närheten, som sedan påstods vara ett offentligt utrymme. Detta har varit en vanlig taktik på senare tid för arenor, inklusive i Pattaya, noterar TPN-media.

Oavsett vilket var alkoholförsäljningen vid denna tidpunkt (1:00) fortfarande olaglig, liksom sammankomster i syfte att festa och sociala evenemang och konsumera alkoholhaltiga drycker offentligt, enligt Bangkoks polis.

Inledningsvis åtalades alla utländska kunder utan dokumentation för olaglig inresa och vistelse i kungariket medan ägaren åtalades för att ha distribuerat alkoholhaltiga drycker utan tillstånd och utan godkännande av sanitära säkerhetsstandarder som bryter mot förordningarna om Bangkoks smittsamma sjukdomar för att förhindra spridning av Covid-19 Coronaviruset. 

Foto med tillstånd: Daily News

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.