Thailands premiärminister besöker södra Thailand i morse, Chana-demonstranter avbryter sammankomsten över natten

södra Thailand –

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha och Nationella säkerhetsrådets kommitté besökte de södra provinserna i morse, den 15 december, för att följa upp nationella säkerhetsprestationer vid gränserna och Covid-19-situationen.

Teamet anlände till Wing Division 56 i Khlong Hoi Khong-distriktet i Songkhla runt 7:00. innan du reser till Yala för ett möte med Covid-19 situationsuppdateringar med lokala myndigheter i Government Center Building.

Där kommer de också att besöka utvecklingen av de södra gränsprovinserna i framtiden som områden med energigrödor, boskap och frukt. Sedan är de planerade att observera Crab Hatchery Learning Center-projektet i Pattani.

ภาพประกอบข่าว
FOTO: Matichon

Lokala medier rapporterade också att representanter för "Chana Rakthin"-nätverket också begärde att få träffa premiärministern direkt och förberedde sig på att skicka in ett brev som motsätter sig industriparksprojektet i Chana-distriktet i Songkhla.

Under tiden, medlemmar i nätverket som hade campat utanför regeringshuset i Bangkok har avbrutit protesten över natten i går kväll och återvände redan till sin hemstad runt 7:00. i morse efter att kabinettsutskottet har gått med på att fördröja industriområdesprojektet tills den strategiska miljöbedömningen (SEA) officiellt genomförs, som demonstranterna föreslagit.

Förseningen gäller omedelbart tills vidare.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.