UPPDATERING: Skadad elefanthona, skjuten och lämnad för död av tjuvjägare, återhämtar sig i Pattaya efter operation för att ta bort flera kulor

Pattaya –

En skadad elefanthona återhämtar sig efter en operation för att avlägsna mer än 10 kulor, som tros ha tillfogats av illegala tjuvjägare i Chanthaburi.

Först, som en referens, våra tidigare artiklar om detta ämne:

En skadad elefantunge, som enligt uppgift led av tio skottskador och fastnat i en fälla i Chanthaburi, behandlas nu i Pattaya.

Skadad elefantunge, som lider av tio skottskador och sitter fast i en fälla, behandlas nu i Pattaya

Nu till uppdateringen:

Veterinär Dej Siridmarong sa till The Pattaya News idag, "Vi har tagit bort mer än tio kulor från elefantens vänstra ben. Hon återhämtar sig nu efter operationen."

"Elefanten, som heter Fah Sai (Clear Sky), blir bättre och leker med sina skötare. Vi matar elefantungen med mjölk från en mammaelefant från Nong Nooch Gardens. Vi tror att hennes naturliga mamma, eftersom hon är en vild elefant, möjligen dödades av tjuvjägare och hon fastnade i en fälla och sköts minst tio gånger när hon försökte fly. Hon är en mycket lycklig ung elefant, bara några månader gammal, och har hittat ett nytt hem här vid trädgårdarna där våra elefanter snabbt har adopterat henne.”

"Men vi måste fortfarande ta hand om Fah Sai och rengöra hennes sår för att förhindra infektioner. Hon kommer att tas till sjukgymnastik i framtiden, men kan gå själv nu."

Polisen i Chanthaburi har uppgett att de fortfarande undersöker händelsen som ledde till upptäckten av den knappt levande elefantungen som fastnat i en fälla och svårt skadad tidigare denna månad, men har ännu inte gripit några misstänkta. Fah Sai kommer permanent att stanna på Nong Nooch Gardens enligt Dej eftersom hon har knutit sig till andra elefanter i parken och ser ut att känna igen dem som sina nya föräldrar.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.