Thailands regering stoppar programmet "Thailand Pass" "Test & Go" för att förhindra Omicron-infektioner, som gäller idag

FOTO: Manager Online

Nationella -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) har stoppat den nya "Thailand Pass"-registreringen förutom Alternative Quarantine och Phuket Sandbox och stoppat "Test & Go"-turismprogrammet utan karantän för alla internationella turister, med verkan i kväll vid midnatt.

Cirka 90,000 XNUMX registrerade ankomster som redan deklarerat sin avsikt att besöka landet kan fortsätta att anlända till landet men måste genomgå ytterligare hälsoåtgärder och ytterligare ett RT-PCR-test på sin sjunde ankomstdagen samt strikt följa riktlinjer utfärdade av ministeriet of Public Health för att förhindra det importerade fallet av Omicron-varianten i Thailand.

Nyårsevenemang och aktiviteter kommer inte att beordras inställda utan måste följa folkhälsomyndighetens regler och restriktioner, enligt premiärminister Prayut Chan-O'Chas order.

CCSA:s allmänna kommitté kommer enligt uppgift observera situationen för Omicron-spridningen noga och kommer att ompröva åtgärderna igen den 4 januari.

Detta är en utvecklingshistoria och kommer att uppdateras när mer information släpps. Vi kommer att ge dig mer information och officiella uttalanden så snart som möjligt. Många detaljer och detaljer om vad som händer för de som kommer är fortfarande oklart och det har varit blandade budskap från olika ministrar och talespersoner.

UPPDATERAD från 3:59.

Thailändska regeringens talesperson Thanakorn Wangboonkongchana klargjorde efter kabinettskommittén att "Thailand Pass"-systemet initialt är stängt för registrering från 22 december 2021 till 4 januari 2022. De återstående 90,000 XNUMX turisterna som är registrerade i systemet kan fortsätta att besöka Thailand men måste testa med ett andra RT-PCR-test på dag sju, vilket kommer att vara gratis, och fortsätt med karantän/hälsoåtgärder. Se uppdatering nedan.

Han uppgav också att regeringen inte stängde turisternas ankomster till Thailand eftersom Phukets sandlåda och alternativ karantän fortfarande fungerar normalt. När det gäller sandlådor i andra områden är nya ansökningar om att komma in i dem inställda från midnatt idag, men ansökta/godkända tidigare för att komma in kan komma in på en passagerares ursprungliga plan.

UPPDATERAD från 5:17. från UD

Enligt utrikesdepartementet gäller nya åtgärder för alla sökande på Thailand Pass med start omedelbart. Sökande som redan har godkänts för sitt Thailand Pass och har sin QR-kod kan gå in på den ursprungliga planen de ansökte om.

De som inte har fått sin QR-kod måste vänta på att deras Thailand Pass ska beaktas/godkännas. När de är godkända kan de komma in i Thailand enligt det system de har registrerat sig för.

Thailand Pass kommer från midnatt endast att acceptera nya sökande som vill komma in i Thailand endast under alternativ karantän (AQ) eller Phuket Sandbox.

Passagerare som kommer att anlända till Thailand under Test and Go och Sandbox-programmet måste genomgå sitt andra COVID-2-test med RT-PCR-tekniken (inte ATK-självtest) på statliga anläggningar utan extra kostnader på den sjunde dagen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.